Væghængt biopejs: Bring lys og varme til dit hjem med en biopejs væg model

En biopejs væg model en af ​​de smukkeste varianter af bioethanol pejse på markedet. Som navnet antyder, er det specielle ved denne pejs, at du kan hænge den på væggen. Forestil dig at nyde komforten og skønheden af en rigtig dansende flamme i dit hjem.

Det gode ved ethanolpejse er at de ikke kræver gas, el, skorstene eller andre dyre forændringer i dit hjem. Da du kan finde en væghængt biopejs i alle former og størrelser så er det let passe denne pejs til dit hjem. Med en væghængt bioethanol pejs kan du tilføje et varmt og luksuriøst præg til ethvert rum – uden besværet med en traditionel pejs!

Ligesom andre biopejse bruger vægmonterede modeler bioethanol som brændstof. Derfor frigøres hverken røg eller sod eller andre skadelige stoffer – perfekt som en dekorativ ild til dine egne 4 vægge.

Kan en bioethanol pejs installeres overalt?

Efter at have set den vægmonterede biopejs, spørger mange mennesker sig straks, om deres hjem er sikkert nok eller udstyret til at håndtere en sådan pejs. De fleste hjem er velegnede til at installere en ethanolpejs, Men med væghængte biopejse er der stadig et par ting at overveje:

  • En ting at overveje er styrken på den ​​væg hvor pejsen er hængt. De fleste væghængte pejse vejer ikke mere end 70 kg, det kan understøttes af de fleste vægge men du bør stadigvæk kontrollere at din væg kan håndtere sådan en belastning.
  • Væggen hvor du hænger din biopejs skal være af brandsikrer materiale. For eksempel foretrækkes støttevægge af sten eller beton frem for trævægge. De fleste vægbiopejse kommer med en brandsikker bagvæg, der installeres mellem pejsen og væggen.

væghængt bioethanol pejs

Kan en væghængt biopejse blive brugt udendørs?

Ja, en væghængt biopejs er endda velegnede til udendørs brug. Naturligvis ska du tænke på at pejsen udsat for vind og vejr. Det anbefales derfor at installere pejsen i en baghave eller på terrassen, hvor biopejsen bliver påvirker så lidt som muligt

Ligesom ved indoors brug skal der sørges for, at støttevæggen, som den vægmonterede biopejs skal monteres på, har den krævede belastningsmodstand og brandmodstand. Ethanolpejse skal demonteres om vinteren og opbevares på et tørt, varmt sted. Hvis demontering ikke er en mulighed, kan det være tilstrækkeligt at dække biopejsen med en vandtæt presenning eller lignende.

væghængt biopejs

Hvor meget varme producerer en biopejs?

Hvor meget varme en ethanolpejs producerer, afhænger af en række faktorer. Men langt det vigtigste aspekt er størrelsen på forbrændingskammeret. Dette bestemmer, hvor meget bioethanol der kan forbrændes på én gang og dermed kW/time den producerer.

Princippet er, at jo større forbrændingskammeret er, desto højere kW/time produktion eller varmeydelse. Det skal selvfølgelig også bemærkes, at ethanolforbruget stiger med kW-output. Derfor skal du tænke på, hvor meget kW-effekt eller varme du har brug for på forhånd.

Men husk på bioethanolpejse er først of framest en dekorative pejs. Hvad mange mennesker ikke ved, er at ethanolpejse under normale omstændigheder ikke kan producere nok varme til at blive brugt som en primær varmekilde.

I de varme sommermåneder kan dette være tilfældet under visse forhold, men om vinteren eller til opvarmning bør bioethanolpejse ikke bruges, da kW/time produktionen er alt for lav til dette. Alligevel kan biopejse opvarme et rum til en vis grad.

bioethanol pejs vægmodel

Hvordan installeres en biopejs væg model, og hvad skal jeg tænke på?

Afhængig af modellen skrues ethanol-vægpejsen enten direkte på væggen eller fastgøres til beslaget, som derefter monteres direkte på væggen. Det er vigtigt at sikre, at støttevæggen har tilstrækkelig belastningsmodstand til at understøtte ethanolpejsen og beslaget.

Da der er forskellige produkter kan installationen af d​​en bioethanol pejsvæg du køber være lidt anderledes. For at undgå problemer inkluderers altid installationsinstruktioner med alle nye biopejse, som du bør følge. Hvis sådanne instruktioner ikke er tilgænglige, for exmple hvis du køber en brugt biopejs så er installationsinstruktioner ofte tilgængelige på pejsen produktside.

Biopejs til væg, er der særlige overvejelser?

I vores afsnit om biopejse har vi diskuteret ting, der generelt gælder for alle modeler, men er der specifikke ting der kun gælder for en væghængt biopejs?

Den store forskel med almindelige ethanolpejse er, som navnet antyder, at de er monteret på væggen. Det betyder, at ethanolpejsen ikke længere kan placeres hvor du vil, som du kan med en fritsående biopejs. Så du skal nøje tænke på placeringen, og om væggene har den nødvendige leje- og brandmodstand.

Da ilden kun bruger ethanol og ilt til forbrænding, så du skal sørge for, at rummets størrelse passer til pejsens størrelse, så den ikke optager al ilt i rummet. Hvis pejsen er for stor, vil du ikke dø, men du vil sandsynligvis have hovedpine. Du bør installer in co2 måler hvis du har en stor biopejs.

Hvilken biopejs er den rigtige for mig?

Dette er nok spørgsmålet over alle spørgsmål: hvilken biopejs skal du vælge? Spørgsmål, alle stiller sig før de køber, og det er noget du skal nøje overvejet.

Vil du have en sort pejs i rustfrit stål med et moderne design, eller måske foretrækker du en vægbiopejs i hvid med glass ramme? Nedenfor finder du de bedste væghængte biopejse:

New York Empire Biopejs

Smuk vægpejs fra Decoflame som kan fås i flere farver og materiale efter hvad some passer til dine behov. Da den med dimensionerne (HxBxD) 590 x 1150 x 150 mm er ret stor så passer den best til større rum.

Læs mere her

 

Ball biopejs til væg

Unik og specielle designet bioethanolpejs med en opsigtsvækkende hvide frontplader. Ilden fremtræder helt naturligt, og smukt og fanger let dit blik med i sin stilfulde og eksklusive ramme. Den har dimensionerne (HxBxD) 850 x 850 x 181 mm og passer godt i større rum.

Læs mere her

Horisontal biopejs væghængt model

Det her er en simpel og flot væghængt biopejs, den kan monteres nemt og hurtigt og rammen findes i  fem forskellige farver. På den måde kan du få en biopejs, der er perfekt din indretning. Med dimensionerne (HxBxD) 510 x 880 x 215 mm så er den best til et større værelse.

Læs mere her

Decoflame Atlantic Wave Biopejs

Denne vægpejs fra Decoflame har et helt formidabelt og eksklusivt look med fritbrandende ild, da den er uden glasfront og har en mørk bagplade.  Den er lavet i børstet rustfri stål, hærdet glas, pulverlakeret stål med dimensionerne (HxBxD) 600 x 700 x 133 mm.

Læs mere her

Zen biopejs

En modern designed biopejs med inspiration fra den Japanske stenhave. Den er lavet af sortmalet stål og har en lille glas plade foran brænderen, samt hvide sten som dekoration. Dimensionerne (HxBxD) 45 x 120 x 33 cm gør det til en større model så tag det in i dine beregninger.

Læs mere her

Riviera Le GL

Dette er en væghængt biopejs i meget enkelt og moderne design. Den er ekstra smal og passer derfor ind mange steder, hvor andre pejse er for brede. Den er designet i børstet aluminium og rustfri stål, samt glas med dimensionerne (HxBxD) 1140 x 360 x 180 mm.

Læs mere her

Retra Duo

Vægpejs fra Nordlys Denmark i klassisk nordisk design, den fås i hvid og sort og er designet i rustfri stål med dimensionerne (HxBxD) 550 x 450 x 200 mm.

Læs mere her

Monima Duo

En anden Vægpejs fra Nordlys Denmark den kommer i to varianter, enten sort, eller hvid pulverlakeret stål, samt rustfri stål med hærdet glas front. Det er en stor pejs med dimensionerne (HxBxD) 420 x 1000 x 130 mm.

Tjek prisen her

Runde biopejs væg modeler

View Oval

Horus View Oval er en simpel væghængt biopejs, den kommer med en unik oval glasplade som giver den et smart look. Den er designet i  glas, stål med dimensionerne (HxBxD) 80 x 120 x 21 cm, og  kan fås i både rød og sort.

Læs mere her

Prometheus PG

Prometheus PG er en væghængt biopejs i utroligt lækkert design, den er meget slank og passer perfekt på smallere overflader. Den er designet rundt mørke nuancer, opbygget i børstet rustfri stål og pulverlakeret aluminium. Med dimensionerne (HxBxD) 800 x 200 x 175 mm efterlader den  et enkelt moderne billede på din væg.

Læs mere her

Cocoon Biopejs til væg

Stilfuld Cocoon bioethanolpejs med en finish i blank poleret stål. Pejsen er fremstillet af australske Cocoon Fires og er et populært designmøbel med et stilfulde udtryk. Den har størrelsen Ø: 600 x H: 380 mm og er lavet i kulstof stål og rustfrit stål i farven, mat sort.

Læs mere her

biopejs væg hvid

Rund biopejs til væg i hvid

Smuk moderne hvid biopejs til at hænge på væggen. Dens design er tidssvarende og tidløst og har en enkelhed og form der skiller den ud fra mange andre pejse. Med dimensionerne (HxBxD) 600 x  600 x  200 mm passer den godt in i de fleste hjem.

Læs mere her

biopejs væg sort

Prometheus OB

En væghængt biopejs i utroligt lækkert design, de mørke nuancer efterlader et enkelt, stilfuldt og moderne billede på væggen. Den giver en utrolig behagelig atmosfære, fordi flammernes vibrationer afspejles i overfladen bag flammerne. Er designet i børstet rustfri stål, pulverlakeret aluminium med dimensionerne (HxBxD) 800 x 1115 x 230 mm.

Læs mere her

Kend dig selv og dit miljøet, hvor du hænger din biopejs bliver også dens faste plads. Hvis pejsen placeres i et stort åbent rum, anbefales det også at vælge en stor biopejs væg model. Men hvis du leder efter en pejs til en lille 1-værelses lejlighed, kan det være klogere at finde en lille væghængt bio pejs. I sidste ende skal din personlige smag dog være afgørende.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: