Tallerkensmækker På Menuen

Har du kontakt til en børnehave eller en skole? Eller arbejder du et sted, hvor der arealer, som bare er lagt ud med græs?

Så prøv at foreslå, at I laver et sommerfuglebed. Det kan gøres rimelig nemt ved at fræse et stykke jord og så en blanding af etårige bi-venlige blomster samt kål og tallerkensmækker til sommerfuglelarverne.

Lad blot haven passe sig selv i sommerens løb. Skulle der dukke lidt ukrudt op, så vil sommerfuglene såmænd bare blive ekstra fornøjede.

tidselsommerfugl på zinnia frøkenhat

Tidselsommerfugl på zinnia/frøkenhat

Tallerkensmækker – som også kaldes for blomsterkarse – er utrolig lette at dyrke og vækker altid lykke hos børn 🙂

Det er også en lykke at have dem i haven – og de trives stort set alle steder, bare der ikke er for mørkt.

tallerkensmækker planter under frugttræ

Tallerkensmækker i frugthaven

Så hvis du har en bar plet i haven eller mangler lidt bunddække rundt om frugttræerne, er det nu du skal have fat i en pose frø og forspire de nemme blomster.

Nå ja, selvfølgelig kan du også vente med at så tallerkensmækkerne til foråret og varmen sender nattefrost og kulde til Langtbortistan 😉 De skal skam nok spire og gro. De kommer bare lidt senere i gang.

PS: Det er i øvrigt ikke kun sommerfuglenes larver, der kan spise tallerkensmækker. Både blomst og blade kan sagtens bruges i salatskålen. Bladene bør dog snittes fint og bruges med måde, da de smager skarpt af karse. Blomsten er derimod mild og dejlig.

tallerkensmækker blomst

Tallerkensmækker

Læs meget mere om sommerfugle og gavnlige insekter i haven her…

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: