Smid perfektionisten ud af haven  

Jeg har – for en gangs skyld – knoklet i staudebedet i dag. Min krop trængte til at blive rakt og strakt og bøjet grundigt, men efter et par timer faldt jeg omkuld i liggestolen.

Og så var det, at jeg fik øje på skvalderkålen under hækken, roserne, som trænger til en afpudsning, og de hvide fredløs, som er ved at invadere storkenæbbene.

Med andre ord – der altid noget, som mangler at blive gjort i en have. Det er faktisk lige til at få hold i ryggen af eller blive stresset over, medmindre man tør acceptere, at en uperfekt have er vældig hyggelig.

Har du fx tænkt over, at du kan nøjes med at slå græsplænen sådan cirka hver anden uge – og at mos er både blødt og grønt. Hvis du slår græsplænen 1-2 gange om ugen, har du altid fokus på alle de andre ting, som også skal gøres i haven. Hvis du derimod slår græsset sjældnere, vil haven pludselig se meget velholdt ud, når plænen er nyslået. Det handler simpelthen om dit fokus.

bunddækkeplanter vokse ud over græskanterne

Har du prøvet at lade stauder og bunddækkeplanter vokse ud over græskanterne. Det giver haven et blødt, blidt og naturligt look, og du slipper for besværlig kantskæring.

Måske elsker du de marksten, som du i et perfektionistisk og romantisk øjeblik har langt mellem græskanten og staudebedet. Men vil du virkelig bruge livets afmålte timer på at luge rundt om dem i én uendelighed. Det kan være ren terapi, men det kan sandelig også være en pestilens! Og hånden på hjertet: Stenene har ingen praktisk værdi.

Hvis din have har et godt design, er det næsten lige meget, hvad der vokser i bedene – og roser trives skam fint i selskab med både skvalderkål, mælkebøtter og tusindfryd.

For god ordens skyld bør du dog lige holde en græssti klippet langs med hækken, så dine naturlige venner ikke breder sig til nye græsgange. Det er jo ikke sikkert, at naboen har haft mod til at smide perfektionisten ud af haven 😉

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: