Roser og nostalgi i haven

Nogle roser bliver man bare gladere for end andre, og den smukke tofarvede Nostalgie hører helt klart til mine favoritter.

Mine roser står jo i krukker, og jeg kan godt lide at flytte lidt rundt med dem. Nogle år holder jeg farverne i skarpt afgrænsede grupper, mens jeg andre år blander gult, hvidt, rødt, orange og lyserødt med kunstnerisk snilde … hmmm …. nogen vil måske mene, at det ligner en rodebutik 😉

Det første år stod Nostalgie tæt ved min hoveddør, hvor hun kunne nyde solen fra syd og vest. Og hun blomstrede på livet løs. Men så rykkede jeg rundt på krukkerne og havde da nær taget livet af det stakkels pigebarn ved at placere hende nær staldmuren. Her har morgen- og middagssolen frit spil, men henad 14-15 tiden begynder muren at kaste skygge,  og det brød Nostalgie sig tydeligvis ikke om. Hun vil nemlig have sol og varme i mindst lige så rigelige mængder, som brødrene Price bruger smør.

krukkerne med roser

Det havde jeg dog ingen anelse om på daværende tidspunkt, så det var nærmest et tilfælde, at jeg sidste år flyttede hende hen i den allervarmeste solkrog på gårdspladsen.

Og så skal jeg da lige love for, at frøkenen vågnede op til dåd. Selvfølgelig kan jeg ikke ændre på vejret, og jeg kan tydeligt se på hende, at perioder med gråvejr og regn ikke falder i hendes smag. Men så snart solen bryder gennem skyerne, liver hun op og sætter nye knopper.

Hun har lært mig, at en solskinstime om morgenen absolut ikke er lige så god som en solskinstime om aftenen. Aftensolen er langt mere lun og kærlig end morgensolen, påstår hun – og det kan jeg som B-menneske jo kun være fuldkommen enig med hende i 😉

rose og solskinstime

Derimod fatter jeg ikke, at hun kan lide middagsheden i den sydvendte krog. Men jo varmere det er, jo mere rødkindet bliver hun. Okay, det gør jeg selvfølgelig også, men hun sveder altså ikke lige så ucharmerende som undertegnede 😉

Netop nu, hvor kulden smyger sig rundt om krukken, bliver hun mere og mere bleg. Ja, så ganske sart og porcelænsagtig, at jeg lige må ud og kigge til hende et par ekstra gange om dagen og dele hendes nostalgiske længsel efter sommeren.

 

porcelænsagtig rose

FAKTA:

Nostalgie er en opret, mellemhøj og storblomstrende rose. Blomsterne er hvide til svagt cremefarvede i midten med kirsebærrød kant. Farven varierer fra blomst til blomst, og den røde farve bliver mest udtalt i solrigt vejr på en varm plads. Knopperne er røde.

Let og diskret duft. Velegnet til buketter

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: