• Home
  • Jul

Risalamande – en juledessert med ris, mandler, flødeskum og kirsebærsovs

Desserten til julemiddagen er traditionelt risalamande (det kan dog også være risengrød), der er en risdessert lavet med mandler og flødeskum. Man serverer ofte kirsebærsovs til risalamande. Udover at være en lækker luftig dessert, er risalamande en dessert med indbygget juleleg, konkurrence mellem familiemedlemmer og selvfølgelig en præmie i form af en mandelgave.

Opskrift på risalamande

Der findes en del forskellige versioner af opskriften på risalamande. De fleste familier har deres egen opskrift, men grundopskriften er ikke så forskellig. Man laver en risengrød af grødris, mælk, sukker og vanille. Når risengrøden er kold blandes den med flødeskum og hakkede mandler. Man skal huske at putte én hel mandel i risalamanden, så mandelgaven kan uddeles.

Hvad gør en risalamande god?

Sidste år til jul fik jeg den dårligste risalamande, jeg har smagt. Min far var kokken (der som sidebemærkning havde lavet den bedste andesteg, jeg har smagt, selv samme år). Den risalamande var slet ikke luftig og cremet, men tung og klistret. Hvordan undgår man dette og laver en frisk og luftig risalamande? Er der nogle gode tips til personer, der skal lave risalamande for første gang?

Husk mandelgaven til din risalamande

Noget af det vigtige ved en risalamande er mandelgaven (og den hele mandel). Den person, der finder den hele mandel, skal have en mandelgave. Dette gør spisningen af risalamande til en konkurrence og en juleleg, hvor den, der finder mandlen, prøver at skjule det for de andre. Ofte snydes mandlen også over til et barn.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: