Regnmåler – Alt hvad du behøver at vide om regnvandsmålere

Uanset om du forbedrer din have eller planlægger et hjem, der kræver tørt land, er en regnmåler et enkelt og effektivt værktøj, der vil være meget nyttigt. Mange er afhængige af dem, fra landmænd, der bruger dem til at overvåge udkast til meteorologer og katastrofeberedskabsgrupper. At finde den bedste regnvandsmåler på markedet er imidlertid en udfordring, da nye og ofte bedre produkter kommer ud.

Med så mange regnmålere, der oversvømmer markedet, er det afgørende at først bestemme dine behov. Nøjagtighed er vigtig, men privatpersoner har ofte brug for mindre præcision end landmænd. Målekapacitet er muligvis ikke et problem for dem i tørre områder, men i områder med kraftigt regnfald har du brug for meget kapacitet. Overvej til sidst de vigtigste designfunktioner: hvor let installationen er, dens holdbarhed og om den er modstandsdygtig over for opsamling af snavs.

Vejledning til køb af regnmåler

Før du køber en regnmåler, er det nyttigt at overveje, hvordan den fungerer, og hvilke funktioner de måske har eller måske ikke har. Mange af de bedste regnmålere kan have funktioner, som du ikke har brug for, og andre kan have mangel på den funktionalitet, du ønsker. Ved at overveje hvert aspekt af regnmåleren, kan du skræddersy det til dine personlige behov.

Så for dem, der har brug for mere information til at købe den rigtige regnmåler til deres behov, her er nogle vigtige detaljer, du skal overveje for at tage den bedste beslutning.

Hvordan fungerer regnmåleren?

Regnmåler er et enkelt, men effektivt instrument, der måler nedbør over en given periode. I det mindste er der en opsamlingsenhed, der fanger vand. Afhængigt af om enheden er analog eller digital, kan enheden læses manuelt, eller sendes informationen digitalt til en anden enhed, som du kan læse.

Funktioner at se efter i en ideel regnmåler

Moderne regnmålere kan have mange mulige funktioner. Du kan muligvis finde en selvtømmende, hvilket betyder, at de automatisk tømmer vandet ud selv. Dette er nyttigt, for ellers vil du kun bemærke regn, siden du sidst tømte den.

Nøjagtigheden er også vigtig. Måler den i centimeter eller i millimeter? Det er en stor forskel!

Nogle kan være lettere at læse med et hurtigt blik. Digitale regnmålere kan integreres med andre smarte enheder, såsom sprinklere, for at stoppe dem, når det regner. Digitale regnmålere har også ofte integreret vejrstation, så du kan få et komplet billede af vejret.

Vejrstation med regnmåler digital

Typer af regnmåler

Der er mange typer regnmålere på markedet, men de mest populære og nyttige muligheder er analoge og digitale regnmålere og vejrstationer. Overvej især den type, der fungerer bedst for dig.

 • Gammeldags regnmåler analog: Denne type vejrværktøj er normalt let at bruge og meget overkommelig i pris. Generelt fanger de vandet, og du skal læse og tømme dem manuelt.  Disse typer af regnvandsmålere er normalt lavet af glas eller klar plastik og er markeret med centimeter, tommer eller millimeter. En gammeldags regnmåler kan bruges i alle årstider og vejr og er blandt de mest populære. De kan også være meget dekorative så som regnmåler i kobber.
 • Digital regnmåler: Denne type regnmåler er en fantastisk måde at overvåge regnen inde fra dit hjem eller på din smartphone. Efter at have placeret regnmåleren på det rigtige sted, har den en smart sensor, der overfører realtidslæsning til din skærmenhed. De kan give yderligere fordele, såsom lagring af data og integration med andre applikationer. Imidlertid er disse elektroniske regnmålere dyrere.
 • Vejrstationens regnmåler deler muligvis funktioner med den digitale model, men fokuserer på at give et mere komplet billede af vejrdata, ikke kun nedbørsstatistikker.

Målekapacitet

Målekapacitet er en vigtig overvejelse, da visse områder oplever mere regn end andre områder. Hvis du oplever meget regn, skal du overveje en stor kapacitetsmåler for at reducere den frekvens, du har brug for at tømme den.

Nøjagtighed

Det er nemt at lave en regnmåler – du kan bare bruge en plastflaske og sæt den på en pind. Dette sparer nogle penge; denne måler vil dog ikke være så nøjagtig som den burde være. Mellem digitale regnmålere og manuelle regnmålere kan der være forskelle i læsningsnøjagtighed, men de vil give dig en mere nøjagtig læsning af, om du indstiller enheden korrekt.

Er det vejrbestandigt?

Ligeledes bør dit klima også tages i betragtning. Hvis du bor i områder med ekstrem varme, tørke eller kulde, skal du investere i regnmålere af høj kvalitet, der kan modstå elementerne. Nogle måleapparater er lavet af meget holdbart UV-resistent materiale. Selv hvis du lever i et tempereret klima, kan god kvalitet hjælpe dig med at måle din regn i årevis.

Materiale

De fleste regnmålere på markedet er lavet af plast eller glas på grund af det faktum, at visuel klarhed er en vigtig del af enhver måleenhed. Imidlertid har de begge nogle problemer. F.eks. er regnmålere af plast normalt overkommelige i pris, men nedbrydes delvist efter lang udsættelse for UV-stråler og ekstreme temperaturer. Glasmålere har på den anden side bedre modstand mod solskader, men de er tungere og går let i stykker.

Holdbarhed og sikkerhed

Jo bedre regnmåleren er, jo længere varer den. Hvis du håber at kunne nyde din regnvandsmåler i årene fremover, skal du kigge efter stærke UV-resistente og frostbestandige materialer. De bedste enheder har ikke metaldele, der er udsat for korrosion.

Overvej producentens garanti, når du foretager et køb. Nogle er livslange, andre er på 2 år. Mens de, der ikke har en garanti,  er muligvis beskyttet af den garanti, der tilbydes gennem forhandleren, så udforsk dine muligheder, før du foretager et køb.

Yderligere funktioner

Mange regnmåler tilbyder yderligere hjælpsomme funktioner. Det er ofte de digitale regnmålere, der tilbyder applikationssupport, integration af smart enhed, temperaturovervågning, regnhistorie og mange andre gode funktioner. En analog regnmåler kan også have gode funktioner, såsom evnen til at rydde sig selv eller gøre læsningen lettere.

Regnmåler Glas

Installation

Nogle regnmålere er designet til at stå frit, men de fleste er designet til at blive monteret på vægge, stænger eller andre strukturer. Bestem, hvor du vil installere enheden, og overvej også, om du vil have en måleenhed, der kan monteres på en stang eller en mere enkelt model. Husk, at det er bedst at placere din måler ca. 1,5 m over jorden. Derudover skal du sørge for, at de er i god stand for at opsamle regn korrekt.

Brugervenlighed

De bedste regnmålere har normalt et godt design, hvilket gør dem lette at installere og bruge. Hvis du er en førstegangs bruger, er det vigtigt, at du vælger en brugervenlig regnmåler. De bedste regnmålere leveres normalt med en brugermanual og installationsvejledning, der gør det nemt at installere og bruge.

Garanti

De fleste af de bedste mærker af regnmåler tilbyder en god garanti. Hvis du køber en dyrere model, skal du sørge for, at den leveres med en ordentlig garanti. Det kan også være en god idé at evaluere virksomhedens kundeservice.

Hvordan virker regnvandsmålere?

En regnmåler er et simpelt, men effektivt værktøj, der måler nedbør over en periode. Som minimum har regnmåleren en opsamlingsenhed, der fanger nedbøren. Afhængig af typen af ​​regnmåler, kan du læse regn data manuelt eller på displayenheden.

For at lære, hvordan regnmåleren måler nedbør (dette gælder for analoge målere), skal du følge et par enkle trin.

Opsæt din regnmåler på det rigtige sted, hvor du kan få bedste resultater.

Løft måleren op til øjenhøjden for at måle vand.

 • Nedbørsvandet buler lidt op pga. overfladespændingen, så sørg for at læse vandets højde nederst.
 • Generelt kan en regnmåler måle i millimeter. For eksempel, hvis måleren er fyldt til 5-linjen, betyder det, at 5 millimeter regn er faldet.
 • Når du er færdig med din måling, skal du tømme opsamlingsenheden og gøre den klar igen til næste regnvejr.

Tip

Din regnmåler kan give mange års glæde og produktivitetsforbedringer med omhyggelig brug og intelligent betjening. Her er nogle tip til, hvordan du får den bedste brug og længere holdbarhed på din regnmåler:

 • Sørg for at placere din regnmåler i et område uden træer for den mest nøjagtige nedbørsmåling
 • For digitale måleapparater skal du holde målere og skærme tæt for at øge batteriets levetid
 • Selv for de mest holdbare enheder, skal du overveje at bringe dem ind på de varmeste dage med høje temperaturer
 • Kontroller regelmæssigt digitale regnmålere for opdateringer, nye funktioner og applikationer!
 • Se lejlighedsvis officielle lokale regn aflæsninger og kontroller dem mod din måler for for at sikre, at den fungerer korrekt

Pris

Prisen på en regnmåler kan variere meget afhængigt af dens egenskaber, type og holdbarhed.

De fleste gammeldags regnmålere koster mindre, fordi deres enheder er lettere at bygge uden dyre elektronik. Selv de mest holdbare enheder, selvom de muligvis koster dobbelt så meget som sine billigere kolleger, er ikke så dyre.

Elektroniske regnmålere kan imidlertid være dyre, ikke kun fordi de indeholder dyrere elektronik, men fordi de dækker tekniske omkostninger for at tilvejebringe et stort antal funktioner, som ikke nødvendigvis er vigtige for måling af regn.

køp regnmåler pris

 

Sjov dekorativ gammeldags regnmåler

Her kan du købe regnmåler til den bedste pris. Du kan se den på billedet til venstre. Den er håndlavet i metal og glas Du kan læse mere om den her…

Læs mere her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en regnmåler?

Det er et instrument, der anvendes af vejreksperter og lægfolk til at måle mængden af ​​nedbør inden for en bestemt periode. Grundkonstruktionen består af en tragt til opsamling af regn, der fører ind i en modtagende kalibreret cylinder, der bruges til målingen.

Hvor ofte skal jeg tjekke min regnmåler?

Hvis du dyrker blomster og planter, er det bedst at kontrollere din regnmåler dagligt. Det tager tid for de yngre planter at gro deres dybe rødder, så nogle dage uden vand kan ødelægge dem. Græs har dog kun brug for lidt vand om ugen, afhængigt af temperaturen. Derfor, hvis du kun bruger dyrker en græsplæne i din have, vil ignorering af regnmåleren i en dag eller to ikke skade.

Kan jeg måle sne med en regnmåler?

Selvom du kan bruge regnmålere til at måle sne, er resultaterne muligvis ikke nøjagtige. Derfor anbefaler vi at få en snemålere. Visse faktorer, f.eks. Om din måleenhed fanger en varmere temperatur inde i, eller om den har et stænkskjold som ikke tillader at al sneen passerer, kan ændre din måling.

Hvad er den bedste måde at installere en regnmåler på?

Selvom du skal følge producentens instruktioner om installationsprocedure, er det bedst at finde et uhindret sted væk fra høje strukturer, såsom træer og bygninger. De fleste produkter leveres med monteringsværktøjer, så brug dem ordentligt, og sørg for, at dine målere er installeret så lige som muligt.

Hvordan rengør jeg en regnmåler?

Det vigtigste er, at du altid følger producentens instruktioner, når du rengør regnmåleren. På et tidspunkt kan du støde på alger. Rengør din måler med en blid sæbe. Undgå hårde kemiske rengøringsmidler, da de kan beskadige udstyr.

Er det vigtigt, hvor bred en regnmåler er?

Ja, jo bredere diameter, jo mere regn opsamles. Den eventuelle måling afhænger dog af kalibreringen af ​​målecylinderen.

Konklusion

Der har du det: Med alle disse oplysninger om regnvandsmålere kan du føle dig sikker på, at du kan vælge en regnmåler, der mødekommer dine behov og passer til dit budget.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: