Plantevejr på årets sidste forårsdag

Ovenpå sådan en regnvejrsnat er der jo virkelig muligheder i haven. Ukrudtet er let at få op, jorden er perfekt til såning af sommerblomster og ærter – eller man kan bare nøjes med at tulle rundt og nyde de nyvaskede planter og havens friske dufte.

Egentlig virkede sidstnævnte aktivitet mest tillokkende, men pludselig blev jeg overmandet af kreativ virketrang, og før jeg fik set mig om, var jeg i fuld gang med at grave en flok hostaer op, som i flere år har levet et dunkelt liv i skyggen af baghavens bregner.

Nu håber jeg, at hostaerne vil trives på deres nye plads. Det er jo godt nok lige på falderebet, at jeg fik flyttet dem, for i morgen er det ifølge kalenderen sommer – og så begynder det normalt at være problematisk at plante nyt og plante om.

Men takket være nattens regn og det kølige vejr var dagen i dag bare helt perfekt til projekt hosta-flytning – og hvis meteorologerne taler sandt, så har jeg en hel masse selvsåede fingerbøl, som står for tur i morgen. De vil nemlig klæde hostaerne ganske nydeligt.

PS: Jo, jeg har skam andre spader, men min mors den gamle er uforlignelig, når der skal plantes stauder. Det er ligesom med koste: De nye fejer måske bedre, men de gamle kender krogene 😉

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: