Peberkager – julebag fuld af hygge og tradition

Peberkager dækker over krydrede kager, idag er det ofte julebag, der er peberkager. Peberkager er derfor pebernødder, brunkager og honningkager, der alle er meget krydrede, men ikke nødvendigvis med peber. En peberkage hører julen til og kan se ud på mange måder.

Traditionelle peberkager

En peberkage kan være en brunkage, der kan standses ud i mange former, hjerter, stjerner eller en kagemand eller kagekone. En peberkage kan bruges som pynt med et rødt bånd. Brunkager er en meget traditionel peberkage, der ofte indgår i vores julebag. Brunkagen er en sjov og nem pberkage, som børn kan få meget ud af at være med til at bage.

Pebernødder

Pebernødder er også en form for peberkager, der er manges favorit. pebernødder bruges ofte i julehjerter og kræmmerhuse. I modsætning til andre peberkager, der førhen har været bagt året rundt, har pebernødder altid været relateret til julebag og julen. Pebernødder bruges også i flere julelege.Honningkager

Honningkager er også en slags peberkager, fordi de er meget kryderede. De har altid hørt til højtiderne og dermed også julen. Honningkager er idag ofte pyntet med en glasbillede af julemanden.

Alle peberlager er gode og lækre julegodter, og de vil derfor også være gode som adventsgaver eller værtindegaver.

Har du en god opskrift på peberkager?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: