Pakkeleg – en sjov juleleg med små gaver

Pakkeleg eller gaveleg er en lille sjove juleleg, som mange danskere spiller eller leger i julen, enten i juledagene eller til julefrokoster. Efter en god december kan man sagtens være kommet igennem en del pakkelege og dermed ligge inde med en lang række mere eller mindre brugbare gaver.

Forskellige regler i forskellige familier

Reglerne i pakkeleg er nok forskellige fra familie til familie og i de forskellige vennekredse. Men hovedidéen i pakkeleg er at alle deltagere medbringer en gave til en fastsat ca. pris (typisk 10-20kr.), alle gaverne lægges på midten af bordet og man finder raflebæger og terninger frem.

I min familie spiller vi pakkeleg ved at man slår skiftevis med terningen, slår man en 6’er må man tage en gave fra bordet. Når der ikke er flere gaver tilbage starter anden runde af pakkelegen. En person sætter et minutur til et ukendt antal minutter og man slår videre med terningerne, slår man en 6’er må man så stjæle en gave fra en af de andre. Når uret ringer er pakkelegen slut og man må pakke de gaver op, man har foran sig.

Gaverne eller pakkerne til pakkeleg er ikke noget særligt (pga. prisniveauet) men det er ofte sjove gaver eller små søde gaver, som lys, glas, skåle eller måske slik. Mange køber også små nisser eller andet julerelevant.

Købte pakkelegsspil

Sidste år opdagede jeg at butikkerne var begyndt at sælge pakkelegesspil, nogle er med kort og andre med terninger (eller begge dele) og der er forskellige regler. Disse spil kan pifte den almindelig pakkeleg op. Jeg har ikke selv prøvet nogle af pakkelegsspillene endnu, men jeg tror at det er sjovt og kan give den traditionelle pakkeleg ny liv. En god ide til en værtindegave eller mandelgave kunne være en spil pakkeleg, som alle vil kunne få glæde af enten samme aften eller til en julefrokost.

Har din familie eller vennekreds en sjov måde at spille pakkeleg på?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: