• Home
  • Jul

Pakkekalender – små kalendergaver, der glæder i december

Pakkekalenderen er min yndlingsjulekalender, det er en rigtig hyggelig tradition i mange familier, hvor man hver dag i december, frem til d. 24., får en lille pakke. Det er oftest børn, der får en pakkekalender, men heldigvis er det ved at blive populært at give sin kæreste, kone eller mand en pakkekalender, der selvfølgelig indeholder lidt andre ting end, den børnene får. Dét er netop det gode ved en pakkekalender, den kan indeholde lige de gaver, man ønsker.

Færdig pakkekalender

Desværre er forventningerne til pakkekalenderen, eller kalendergaver, som de også kaldes, blevet meget store. Dette har mange butikker bemærket og derfor er det i dag muligt at købe en færdig pakkekalender i mange butikker, men især også online. Man skal blot give en række oplysninger om modtageren, f.eks. alder og køn og så kan man ofte angive en max pris på sin pakkekalender.

Denne mulighed er let og bringer stadig glæde og hygge til ventetiden i december. Jeg har personligt intet imod den færdigkøbte pakkekalender, hellere en færdig end slet ingen.

Den hjemmelavede pakkekalender

Jeg har endnu ikke selv købt en færdiglavet pakkekalender, men jeg er sikker på at jeg vil gøre det den dag jeg ikke kun har min lillesøster at lave pakkekalender til. Så længe det ikke tager for meget af den i forvejen begrænsede tid op til jul, er det rigtig hyggeligt at lave sin egen pakkekalender.

Jeg elsker at købe gaver og selvom det kun er små ting, er en gave hver dag til en man holder af lige til at komme i julestemning af. Derfor laver jeg næsten hvert år en pakkekalender til min lillesøster (der ikke er så lille mere). Den består mest af slik, hårelastikker, små skriveblokke, tegninger og små breve, men hun bliver alligevel glad for den, for i julen er det jo tanken, der tæller.

Gode råd til pakkekalenderen

Hvis du gerne vil lave din egen pakkekalender er det vigtigste at have modtageren i tankerne. Da du skal købe 24 gaver, skal de ikke være ret dyre, derfor kan du f.eks. skrive et lille brev og lade det være en gave i din pakkekalender. Du kan også købe en lille gave og dele den i flere, f.eks. en pakke med skriveredskaber, hårelastikker eller andet, hvor du får flere små ting af samme slags for få penge. Køb også et par poser af modtagerens yndlingsslik, del det op i små poser og lad det være en lille lækker gave i din pakkekalender.

Udformning af pakkekalender

En gang var en pakkekalender altid en række pakker bundet fast til små ringe på et broderet stykke stof. Hvis din familie stadig har sådan en, er det en rigtig flot måde at lave pakkekalenderen på, men i dag kan man også købe mange flotte pakkekalendere, som f.eks. har små skuffer eller lign. En anden mulighed er at bruge en julesok og dermed give kalendergaver/pakkekalender i form af sokkegaver.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: