Nu’ det jul igen – en julesang og en juleleg

“Nu’ det jul igen” eller “Nu er det jul igen” er ikke kun en julesang, det er også en sjov juleleg. Mange danskere synger denne julesang når de danser om juletræet og så løber de rundt i hele huset og synger den igen og igen. Julesangen “Nu’ det jul igen” er ikke ret lang, der er faktisk kun ét vers, men man kan synge det igen og igen imens man danser rundt i huset.

Ikke alle ser “Nu’ det jul igen” som en juleleg

Det første år jeg holdt juleaften hos min kærestes familie fandt jeg ud af at traditionerne er forskellige fra familie til familie. Da vi dansede om juletræet skulle alle personer vælge en julesang og jeg valgte “Nu’ det jul igen”, men måtte forklare det med dansen og løbet rundt i huset inden vi begyndte. Vi sang “Nu’ det jul igen” og for første gang dansede alle de andre rundt i hele huset. Det var sjovt, men det var ikke en tradition for dem, så nu vælger jeg ikke “Nu’det jul igen” mere.

Teksten til sangen “Nu’ det jul igen”

Hvis du ikke kender teksten til “Nu’ det jul igen”, kan du se den her:

“Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen og julen varer lige til påske.

Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen og julen varer lige til påske.

Nej, det’ ikke sandt, nej, det’ ikke sandt – for derimellem kommer fasten.

Nej, det’ ikke sandt, nej, det’ ikke sandt – for derimellem kommer fasten.”

Som nævnt synges dette vers igen og igen.

Julelegen til “Nu’ det jul igen”

Hvis du, som min svigerfamilie, ikke kender julelegn til julesangen “Nu’ det jul igen” kommer den her: man danser rundt om juletræet og synger “Nu’ det jul igen”, efter et par ture om træet danner man et tog, eller holder hinanden i hånden på en lang række og løber/danser igennem hele huset imens man stadig synger “Nu’ det jul igen” igen og igen. Den forreste person styrer hele familien igennem huset. Hvis du ikke har prøvet det skulle du tage at indføre julelegen til “Nu’ det jul igen” når I i år skal danse om juletræet.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: