Nisseleg – en juleleg, du kender fra skolen

Du kender det fra din skoletid eller måske fra arbejdet eller en anden institution. Inden december uddeles nisser blandt klassens børn. Alle børn trækker navnet på et andet barn, som de skal være nisse for i hele december. Det er en sjov og hyggelig juleleg med mange variationer alt efter hvem, der leger den. Nisselegen er en rigtig god tradition og en sjov juleleg

Hyggelige nisser i nisseleg

De fleste skolerklasser vælger at lave nogle regler for deres nisseleg, så det bliver en sjov juleleg, der skaber et godt sammenhold i klassen. For at undgå at nogle børn bliver drillet lidt for meget i nisselegen, bestemmer mange lærere at man kun må være søde nisser og hyggelige nisser.

Nissen skal holde sig hemmelig og først den sidste dag inden juleferien, skal man afsløre hvem der var nisse for hvem. Nisselegen går altså også ud på at gætte sin nisse. Den søde og hyggelige version af nisselegen handler om at lægge små gaver hos den person, man er nisse for. Det kan være et par pebernødder eller et julehjerte.

Drillenisser i nisseleg

Hvis man kan være sikker på at ingen bliver kede af det i nisselegen, kan man vælge at lege den med drillenisser. Dette kan man f.eks. vælge blandt større børn eller på jobbet – voksne kan nemlig også lege nisseleg. Hvis nisselegen er med drillenisser sætter kun fantasien grænser for hvad en nisse kan finde på. Drillerierne skal selvfølgelig være sjove for alle og med et glimt i øjet. En nisseleg er trodsalt en juleleg, hvor alle skal være glade og more sig i hele december.

Hvordan leger I nisseleg?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: