Mistelten – julepynt med indbygget tradition

Mistelten er en plante, der bruges som julepynt i Danmark og mange andre lande. Men mistelten er ikke kun flot – der følger også en sjov lille juletradition med: hvis en mand og en kvinde mødes under en mistelten, skal de kysse hinanden. Dette er grundlaget for mange sjove episoder og mange har derfor en mistelten hængende i en døråbning eller ligende.

Et kys under en mistelten

Misteltenen er populær til julefrokoster og juletræsfester, hvor mange mennesker er sammen i festligt lag. For her kan det nemlig nemt ske at to mødes under en mistelten og derfor skal kysse hinanden. Hvis man er på interesseret i en til festen, kan man jo stille sig under misteltenen og vente til den pågældende kommer forbi. Mange sjove episoder er opstået pga. en mistelten til en julefrokost.

Hvordan bruges mistelten i julepynten?

Traditionelt hænges en gren af mistelten i en rød sløjfe i en døråbning eller et andet sted, hvor mennesker kan mødes under den. Men man kan også bruge mistelten på andre måder i julepynten – og man kan jo give en mistelten i gave til en man har kær og gerne vil kysse under en mistelten.

Mistelten er så fin en plante, der minder os om jul, så hvorfor ikke bruge den som pynt på bordet, når du dækker op til juleaften. Eller måske kan du tilføje lidt mistelten i juledekorationen. Du skal desværre være meget heldig for at finde mistelten i den danske natur, men det kan købes de fleste steder.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: