Mariehønehotel: Hvordan bygger du et hus til mariehøns

Hvad er en af ​​de bedste måder at få flere mariehøns i din have? Byg dem et mariehønehotel eller insekthotel at bo i. Du kan selv bygge alle mulige insekthoteller for at tilskynde mariehøns, bier og andre gode insekter til at besøge din have.

Mariehøns er en af ​​mine foretrukne gavnlige insekter og er sandsynligvis det mest populære medlem af billefamilien i Danmark. Haveejer og gartnere elsker dem, fordi de og deres larver er frodige bladlusædere. Marihøner er så gode til at holde antallet af bladlus nede, at du ikke behøver at bruge pesticider. Så du vil sikkert have flere mariehøns til at komme forbi og besøge din have.

Da vi har haft mange problemer med bladlus så har jeg haft de som en af mine højeste prioritet at sikre og beskyttet min planter. Da jeg vidste, at mariehøns har en grådig appetit på bladlus, besluttede jeg, at det var på tide for os endelig at bygge det mariehønehus, der har stået på min opgaveliste i årevis.

mariehøne bo

 

Vi har allerede en god mariehønsbestand i vores have, men ved at bygge dem et hus håber vi at opmuntre dem til at overvintre i vores have, så de er klar til at gå på arbejde for os, så snart det varme vejr kommer hvert forår. Hvis du ikke har mange mariehøns i din have kan du købe mariehøns både online og hos mange plantecentre.

Da vi placerer vores nye mariehønehus ved siden af ​​vores mest udsatte planter, skulle det betyde, at vores planter vil være godt beskyttet mod bladlus hele sæsonen. (Her er mere information om insekthotel placeringer) Og så kan mariehøner flyve langt så hele haven og vil forhåbentligt under deres overvågning.

Mariehønehus

 

Hvordan bygger du et mariehønehotel

Marihøner er altid på udkig efter et sikkert sted at lægge deres æg, bo og overvintre. De bruger ofte døde stilke eller gammelt træ, men du kan genskabe dette naturlige miljø i din have med et grankoglehotel eller bambusrør, kviste og hø og tørt græs.

Det er slet ikke svært at lave. Du skal bruge en stor trækasse med en åben side. Lav nogle små rum i kassen og fyld hvert rum med ting mariehønsene kan bruge til at lægge deres æg i, leve og gå i dvale.

Som en ekstra forsikring bør du dække forsiden af ​​dit mariehønehotel med hønsenet. Dette hjælper til med at beskytte dine gæster mod fugle, rotter eller andre dyr der ønsker at komme in til beboerne i dit mariehønehotellet.

insekthotel mariehøne

Hvor skal du placere hus til mariehøns?

Ideelt set skal du placere dit mariehønehotel i området i din have hvor der er behov for deres hjælp. Hvis der er meget mad til dem vil det tilskynde dem til at besøge din have oftere. Dit mariehønehus skal placere så det vender mod syd. Dit mariehønehotellet skal være ca. 1,5 meter fra jorden for at få det bedste resultat og mange besøgende.

Hvor lang tid kan mit Mariehønehus stå ude?

Ideelt set ville det være rart at lade dit mariehønebo hænge ud hele året rundt, så dine små venner har et sted at overvintre. Hvis du bygger et insekthotel med tynde vægge, er det muligvis ikke varmt nok til de koldere måneder. Så kan opbevare mariehønsehotellet i din garage over vinteren. Dette vil lade mariehønsene dvale sikkert, og du kan sætte boet ud igen om foråret, når de er klar til at bekæmpe dine skadedyr.

Hvis du planlægger at have billerne boende på insekthotellet hele året, skal du sørge for at placere det i et beskyttet område. Du kan sætte kassen inde i en større trækasse med slidser – ligesom en honningbikube. Husk, at jo tykkere de udvendige vægge er, jo varmere bliver dine insekter.

hus til mariehøns

 

Tips når du laver dit insekthotel til mariehøns

Husk, at mariehøns er små. Så du bør bruge små pinde, kogler og græs, ikke store pinde. Du kan også fylde revnerne med hø for at give dem flere steder at gemme sig.

insekthotel til mariehøne

 

Hvis dette virker være alt for meget arbejde for dig, kan du få købe et mariehønehotel hos Haveglad.dk, der har alt hvad du har brug for.

Tjek pris her

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: