Læggekartofler og grønne spirer

Midt på dagen rendte jeg en tur gennem haven, men brrrr – hvor var det altså råt, koldt og småvådt. Så det blev en rigtig inde-hygge-slappe-af-lørdag i dag.

Lidt grønt skulle der nu til. Som fx læggekartoflerne, der står til spiring i baggangen, hvor både lys og temperatur passer perfekt. De har da efterhånden også fået nogle rigtig fede og lovende spirer, så mon ikke de skal i jorden i næste uge.

Når det handler om kartoffelspirer, så er de velkendte ord om, at det ”ikke er størrelsen der gør det” i øvrigt helt passende. Korte og kraftige spirer er nemlig meget bedre end lange og ranglede ditto 😉

Dyrk dine egne spirer hjem

Nå, men apropos grønt på en ellers vinterlig lørdag, så er der jo også karsen. Den trives så fint i køkkenets vindueskarm, og for nylig fik jeg en spændende bog ind ad døren. Den handler om at dyrke sine egne spirer, og jeg glæder mig til at læse lidt mere i den og nyde de inspirerende billeder velvidende at jeg nok aldrig kommer til at drive det videre end karsen i køkkenvinduet. Men lidt har som bekendt også sin ret, og for mig har karse altid været det bedste bud på dagens grønne drys.

Jeg tror, det handler om barndomsminder. Jeg var ikke ret gammel, da jeg fik lov til at så min første tallerken karse, og jeg var dybt fascineret over de små frø, der pludselig var et helt tæppe af grønne planter. Måske er det dybest set karsen, der har givet mig glæden ved planter og haver 🙂

Fugleliv i haven

Fugleliv i haven skovspurve

Og fuglene – selvfølgelig! De betyder også utrolig meget for mig og har altid haft en stor plads i mit hjerte. I mine øjne vil en fuglevenlig have altid være den smukkeste. Jo flere småkrat, bærbærende buske og tætte hække, jo bedre er betingelserne for havens fugle.

Hvis du vil have mange fugle i haven, er det også godt at fodre i vinterhalvåret, men jeg har indtrykket af, at flere og flere haveejere dropper fuglefrøene af angst for rotter. Det er synd og skam, for du kan sagtens nyde et rigt fugleliv uden at være plaget af rotter.

Det er selvfølgelig sjovest at have sjældne og farvestrålende fugle i haven, men de kvidrende skovspurve er nu også søde 🙂

Rigtig god weekend til dig og dine

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: