Kravlenisser – sjov julepynt med en lille historie

Kravlenissen er en dansk tradition, hvor man får en kartonark fuld af nisser, der skal klippes ud og derefter kan sættes op, som julepynt overalt i hjemmet. Kravlenisser kan se ud på mange måder, men de er altid i gang og fuld af ballade og sjov. Mange kravlenisser er igang med julesyslerne, de pakker gaver ind, spiser risengrød, leger sneboldskamp bager julekager eller læser en julehistorie.

Lad børn klippe kravlenisser i december

En rigtig hyggelig tradition er at klippe kravlenisser ud fra et ark og pynte op med dem bagefter. Det er en sjov måde at få ventetiden i december måned til at gå. Børn kan bruge lang tid på at klippe kravlenisser ud og lave andet julepynt. Kravlenisser er nemme at have med at gøre og også mindre børn, der kan klippe med en saks, kan være med her. Hvis de er for små til at klippe selv, kan man få kravlenisser, der kan trykkes ud af arket. En idé er også at finde kravlenisser, der skal farvelægges inden de sættes op.

Gamle kravlenisser

Mange familier har en stak kravlenisser i julekassen og nogle er meget gamle. Kravlenissen blev opfundet af en dansker allerede for omkring 100 år siden, derfor kan der ligge nogle meget gamle og flotte kravlenisser rundt omkring.

Jeg er personligt ikke så meget til den traditionelle brug af kravlenisser, men jeg kunne godt tænke mig at finde en flot måde at bruge gamle og nyere kravlenisser på. En kreativ måde at pynte med kravlenisser på. Har du en god idé til at gøre kravlenissen moderne?

Jeg har sat to billeder ind af kravlenisser, som man kan printe, farvelægge og pynte op med.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: