Kalenderlys – en hyggelig nedtælling til juleaften

Et kalenderlys tæller dagene til juleaften. Man starter d. 1. december og brænder så dag for dag et lille stykke af lyset ned. Der står tal fra 1 til 24 på kalenderlyset, så man kan se hvordan julen nærmer sig.

Kalenderlyset er ikke en så gammel juletradition, det første fabriks kalenderlys kom under 2. verdenskrig, men før det havde familierne selv lavet kalenderlys.

Kalenderlyset i dag

Kalenderlys kan i dag købes i mange varianter og ofte indgår de i juledekorationer. Mange køber et kalenderlys og laver så en juledekorartion, så kalenderlyset står klar til brug d. 1. december. Et kalenderlys er jo faktisk en form for julekalender, hvor man kan tælle ned til juleaften. For børnefamilier er kalenderlys derfor en god tradition, der kan bruges til at huske på hvor lang tid man skal vente endnu.

Kalenderlyset er en hyggelig tradition

Jeg er personligt ikke så god til at huske kalenderlyset, så det er ikke den bedste kalender for mig. Vi rejser ofte afsted på juleferie nogle dage før jul og derfor brændes mit kalenderlys ikke dag for dag, men mere som et almindeligt julelys. Men jeg vil alligevel have et kalenderlys, for det hører sig til og det er hyggeligt, når man husker at bruge det rigtigt. Juleaften skal man helst kunne kigge på det næsten nedbrændte kalenderlys, der slukkes inden juledekorationen antændes.

Hvordan bruger du kalenderlys?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: