Julesange – kom i julestemning med skøn julemusik

En god julesang kan få enhver i julestemning. Alle har en julesang, eller flere, der minder dem om jul. Jeg hører julesange i radioen og på min Ipod, hvor jeg starter tidligt. Jeg har mange mange yndlingsjulesange, fælles for dem er at de er forholdsvis gamle. Der bliver lavet nye julesange, men ofte er det de gamle, der er mest populære.

Julesange for enhver smag

Der er danske og udenlandske julesange, og blandt de store klassikere er Last Christmas, Mary’s Boy Child, Jingle Bells og mange mange flere. De store danske bands har også ofte en julesang i samlingen. Julesange er også gamle sang som På Loftet Sidder Nissen og lign., der ikke er salmer og heller ikke er moderne julesange. Disse julesange synger vi også juleaften, når vi danser om juletræet.

Mange af de kendte udenlandske julesange er blevet oversat og indsunget på dansk. Normalt kan jeg bedst lide sange på deres originale sprog, men med julesange er man blevet så vant til de danske versioner, at de også rummer mange minder.

Julesange for børn

Mange julesange er sange for eller af børn. Enhver barnestjerne med respekt for sig selv har udgivet et julealbum. Det er ofte de gode gamle julesange, der bliver indsunget på ny. Personligt kan jeg rigtig godt lide julesangene fra Simone og de gode gamle Krumme julesange. De er hyggelige og minder mig om jul.

Søren Banjomus, På Loftet Sidder Nissen, Kender I den om Rudolf? – det er bare nogle af de klassiske julesange for børn. I sær i TV-julekalendere for børn er der i årenes løb kommet mange gode nye julesange til. Både de gamle TV-julekalendere og de nye er fyldt med julesange.

Hvilken julesang er din favorit? Og kan du bedst lide de gode gamle julesange eller de nye?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: