• Home
  • Jul

Julesalmer – julemusik med kristne budskaber og julestemning

I min bog er julesalmer en særlig form for julemusik. Julesalmer dækker over et bestemt antal salmer fra Den Danske Salmebog. De synges ofte i kirken i juletiden, men især også rundt om i hjemmene i julen og især juleaften, når vi danser om juletræet. Det Kimer Nu Til Julefest, Kimer i Klokker, Et Barn Er Født i Betlehem – det er bare nogle eksempler på julesalmer.

Julesalmer med kristent budskab

Julesalmer handler i modsætning til moderne julesange mere om det kristne budskab, om kærlighed, Jesus og lys. Vær Velkommen Herrens År er en kendt advents salme, der handler om det nye år, der begynder. Julesalmer handler om en ny begyndelse og en meget stor kærlighed.

Jeg elsker julesalmer, de er stille og rørende og de giver mig den helt rigtige julefornemmelse i maven. Juleaften i kirken synger vi altid en række af de bedste julesalmer og dér overvælder julestemningen mange. Om juletræet senere på aftenen lyder julesalmer ikke altid så smukke som i kirken, men de samler familien og er hyggelige at synge.

Den bedste julesalme?

Mange har en yndlings julesalme, men jeg ved ikke hvilken, der er min. Jeg kender mest de klassiske, men salmebogen er jo tyk og der er sikkert mange ikke så kendte, men gode julesalmer.

Hvilken julesalme er din favorit? Synger din familiejulesalmer i julen og hvorfor? Er det for traditionens skyld, eller er det det kristen budskab?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: