Julepynt – gammelt, nyt, hjemmelavet eller moderne

Når det er jul pynter vi op. Vi pynter stuen og udendørs, vi pynter vores juletræ og laver juledekorationer. i slutningen af november eller lige til den 1. december henter vi kassevis af julepynt frem fra kælder, loft eller lign. Jeg elsker at kigge i mine kasser med julepynt – der er både nyt og gammelt julepynt, men alt har sin egen lille historie. Noget kommer fra barndomshjemmet, andet er en gave. Noget har man selv købt og andet har man lavet.

Julepynt kan have mange udformninger og være i mange forskellige materialer. Ofte er det nisser, engle, julemanden, snemænd, juletræer, glaskugler, kræmmerhuse, julehjerter osv. osv. Der er guirlander og julelys. Der er kravlenisser og hjemmelavet juleklip. Der er strik og figurer ud af kogler og andet fra naturen.

Hjemmelavet julepynt

Børn elsker at lave julepynt selv, de klipper i pap og glanspapir, laver juletegninger og juledekorationer. Men som voksen er det også både hyggeligt og sjovt at lave sin egen julepynt. Man kan købe små sæt med materialer til et par nisser, som man selv skal sammensætte f.eks. Men julepynt er også strik og rigtig mange voksne kan lide at strikke nisser op til jul.

Faktisk er mit yndlings stykke julepynt en striket nissepige, jeg har fået af min mormor. Hun har ikke selv lavet den, men jeg fik den som en adventsgave som lille og tænker på hende hver gang den dukker op fra kassen med julepynt.

Julepynt og moden

Som alt andet er der også mode indenfor julepynt. Før i tiden var julepynt noget man spiste, det var godter og frugt på juletræet, men det har jo som bekendt udviklet sig. År for år skifter moden inden for julepynt, det kan være farver og figurer der skifters ud. Jeg kan selv godt lide at have lidt julepynt fra de forskellige tider, der er gammelt og nyt. Jeg køber gerne en stykke julepynt eller mere hvert år, for jeg falder for det nye. Men jeg nænner heller ikke at smide det gamle ud. Julepynt knytter så mange minder til sig.

Hvordan er dit forhold til julepynt? Hvilket stykke julepynt er din favorit og laver du selv din julepynt?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: