• Home
  • Jul

Julemiddag – årets mest specielle middag med masser af lækker julemad

Julemiddag er et vigtigt kodeord for mange. Rigtig mange elsker julemiddagen mere end noget andet juleaften. Julemiddag spises juleaften sammen med venner eller familie, inden man danser om juletræet. En julemiddag består af nogle helt bestemte retter for hver enkelt person. Jeg tror ikke mange er enige om hvordan den perfekte julemiddag ser ud og ikke mindst smager.

Julemiddagens retter

Mange får ikke forret til julemiddagen, men nogle familier har traditioner for bestemte forretter. Hovedretten kan traditionelt bestå af flæskesteg, and eller gås. Nogle familier får flere forskellige retter og nogle får også f.eks. medisterpølse til. Især i tilbehøret er der forskellige favoritter. Julemiddagen kan rumme hvide og brune kartofler, rødkål, æbler med svesker og ribsgele. Alle har deres favoritter og opskrifter på de forskellige retter.

Desserten er ofte risalamande eller risengrød. Til ris ala manden hører kirsebærsovs og den hele mandel, der giver en mandelgave. Mange kan bedre lide risengrød og bruger alligevel mandelgaven. En julemiddag afsluttes derfor med en gave, og så begynder børnene at sidde uroligt, for så er der ikke længe til dans om juletræ og julegaver.

Undgå pres og stress og få en hyggelig julemiddag

En dansk julemiddag er indbegrebet af hygge. Det kan næsten lægge et pres på os, at vi skal hygge og mere end nogen sinde til netop denne julemiddag. Har du gode råd til af kunne gøre en julemiddag mere afslappet, så alle rent faktisk kan hygge sig?

Jeg vil også gerne høre om dine personlige præferencer til en julemiddag. Hvad skal den indeholde og hvordan skal den forberedes?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: