Julemænd – klip og klistre

Når man har børn, så kender man de gode stunder hvor man sidder hele familien og klipper og klister julehjerter, kravlenisser og julemænd. Det er rigtig hyggeligt, og hvis man giver sig god tid – hvad vi gør – så kan man få lavet rigtig mange søde Julemænd som kan hænges på juletræet og i vinduerne. På et tidspunkt lavede vi en masse julemænd ud af pap og brugte vat til at lave skæg med. Da vi havde lavet omkring 10 stk. af dem, så begyndte vi at lave gaver ud af pap, og udover det lavede vi vinterlandskaber.

Til sidste havde vi en masse julemænd, julegaver og vinterlandskaber med bakker og kælke på.

Julemænd i vinduet

Næste opgave var så at klistre disse julemænd op i vinduerne sammen med de pakker og vinterlandskaber vi havde lavet. Til det brugte vi også noget skum som ligner sne. Det blev enormt flot, og det var noget vi kunne fylde en hel eftermiddag med. Ungerne var henrykte, og de havde hver deres eget personlige vindue med deres egne julemænd og landskaber. Andre af de mange vinduer vi har, dem fyldte vi med yder lige julemænd, pakker og vinterlandskaber. Efter den omgang kan du nok forstille dig at der var dømt jul og juleaften i hele huset. Det er fedt og dejligt, og når man førte får lært at slappe af her i livet og nyde de ting der er vigtigst (familien) så er sådanne stunder noget der sætter sig fast i hukommelsen fremover. Så når man bliver gammel, så kan man tænke tilbage til de dejlige stunder med ens børn – og så lave det med ens børnebørn.

Julemænd på print

En anden god ide du kan lave med julemænd er er finde en masse af dem på nettet. Det er meget nemt, for specielt på de udenlandske hjemmesider kan man finde 1000’vis af billeder af julemænd, rensdyr, pakker, julegaver, juletræer osv. Altsammen lige til at hente ned på ens computer. Med disse julemænd og andre julebilleder kan man lave en julekalender, en juleplakat eller måske printe julemænd ud og så klikke dem ud efterfølgende. Disse udklippede julemænd kan man så lime ind i nogle tegninger man har lavet. Det kan f.eks. være en tegning af et hus med sne på. Uden for det hus, der kan man lime sin julemand, og nogle gaver. På den måde kan man være kreativ med både at bruge internettet til at hente nogle billeder af julemænd, og ved at bruge tusser og saks og papir til at lave flotte landskaber.

Tro mig – det er noget ungerne elsker at lege med.

Hvordan laver i julemænd – er det som clipart, eller klipper i selv

Der er mange måder at lave julemænd, og herover har jeg kommet med nogle forslag. Det er dog ikke det eneste – det ved jeg – som man kan gøre. Så måske du vil bidrage med nogle gode ideer til hvordan i laver julemænd i dig hjem. Klikker og klistre i kun, eller bruger i også internet og printer som vi gør.

Jeg glæder mig til at hører fra dig.

 

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: