• Home
  • Jul

Julegaver – ønskelister, stess, økonomi, og selvfølgelig glæde

Højdepunktet i juletiden for alle de børn, jeg kender, er julegaverne! (Og det er vist også et af højdepunkterne for mig). I Danmark får vi julegaverne om aftenen d. 24. og de bliver lagt under juletræet, som der danses om inden gaverne åbnes.

er er forskellige traditioner for udpakning af julegaver. Hos nogle familier kommer julemanden med julegaverne (eller nogle af dem) og hos andre bliver julegaverne delt ud af en eller flere personer i familien. I nogle familier skal alle se at julegaverne bliver pakket ud, i andre ser man hinandens julegaver bagefter.

Brug tid på en ønskeliste

Nogle små børn får en julegave i løbet af juleaftensdag for bedre at kunne holde ventetiden ud. Apropos ventetid, så er det jo ikke kun juleaftensdag, man skal have til at gå, det er jo en hel måned. En god måde at bruge ventetiden i december er at finde på hvad, man skal ønske sig og skrive en ønskeliste, som jeg så kan sendes til julemanden (og måske er bedsteforældrene heller ikke en dårlig idé).

Det store julegaveræs

For mig er det intet problem at skrive en ønskeliste, det er straks værre at skulle købe julegaver. For mange er køb af julegaver jo en stressende opgave og der er ikke noget at sige til, at det ofte bliver kaldt julegaveræset. Man skal gå fra butik til butik sammen med alle de andre mennesker. Den ene ønskeliste er længere end den anden, og man vil gerne give en personlig gave, der er valgt med omtanke. Men hvordan kan man vælge julegaver med omtanke når man skal købe til hele familien på få dage?

Julegaver og økonomi

For mange familier er det svært at få pengene til at slå til i julen og julegaver er en stor del af problmer med økonomien i julen. Hvert år bruger vi danskere flere og flere penge på julegaver, men gør det os lykkeligere? Får børnene en mere hyggelig jul, når de får mange dyre julegaver? Eller kan en personlig julegave, købt med omtanke glæde ligeså meget?

Gør det hyggeligt at købe julegaver

Ja, køb af julegaver kan være et ræs, men jeg synes, at man skal gøre det til en hyggelig del af julen. Julegaverne er så vigtige for os, så hvorfor ikke gøre købet af dem til en lige så god tradition, som udpakningen af dem.

Har du nogle gode tips til hvordan man kan gøre det lettere og hyggeligere at købe julegaver?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: