Juledage – hygge med familie og masser af julemad

Juledag er dagen efter juleaften. D. 25. december kaldes også 1. Juledag mens d. 26. december kaldes 2. Juledag. Juledag er den dag englændere og amerikanere får julegaver, mens vi i Danmark oftest fejrer juledagene med en julefrokost.

Juledag og 2. Juledag er begge helligdage, så de fleste har fri og kan slappe af ovenpå en stressende december måned og især juleaftensdag. Børnene kan kigge på deres julegaver juledag og 2. Juledag og mange får spillet spil og leget i disse dage.

Juledag og 2. Juledag er også store rejsedage, da mange skal hjem fra familien i disse dage. Personligt plejer vi at nå en julefrokost i den ene ende af landet juledag og så køre 2. Juledag, hvor vi kan nå en sen frokost i den anden ende af landet.

3. juledag?

Nogle kalder d. 27. december for 3. Juledag, men det er ikke et officielt navn, da denne dag jo heller ikke er en helligdag. Næ efter juledag og 2. Juledag, hvor man kan slappe af, går det løs igen de næste dage frem til nytår. I juledagene mellem jul og nytår starter det store bytteræs nemlig. Julegaver skal byttes i stor stil og der skal handles ind efter flere dage med lukkede butikker.

Hygge med familien hører julen til og især i juledagene kan vi nyde familiens selskab. Juledagene byder også på julefrokoster og masser af lækker julemad. Vi spiser og spiser i juledagene.

Har din familie nogen gode traditioner i juledagene?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: