Julebag – en smagfuld juletradition

Julebag dækker over alt hvad vi bager i julen. Og det er ikke småting. Folk, der ellers aldrig bager, finder kagerullen fram i juletiden. Der bages mange forskellige julekager, småkager og brød. Det er ikke kun for at have noget lækkert at byde gæster i juledagen, men også for at hygge sig med familien, at vi bager. Mange har et par dage i december, hvor der laves julebag med børnene.

Bag julebag med dine børn

Børn elsker at være med i køkkenet og meget julebag er børnevenligt. Børn kan sagtens hjælpe med julbag, de kan presse kageforme og lave flotte kager, de kan forme pebernødder og de kan hjælpe med at blande ingredienserne. Og så er der jo smagsprøverne. Alle har deres favorit hjemmebag, men mange bager flere slags.

Julebag er ikke kun en hyggelig tradition man kan nyde med familien, det er også en vigtig del af den julemad, vi spiser i julen. Tidligere var julebag en slags forgænger til julegaver og man lagde f.eks. julebag i kræmmerhuse og julehjerter. Idag kan julebag også være en rigtig god gave. Brug en fin pose eller æske med hjemmebagt julebag som værtindegave eller adventsgave. Hjemmebagt julebag er hyggeligt og lækkert og vækker glæde hos dem, du holder af.

Mange opskrifter på julebag

Julebag har ligesom alt andet julemad rigtig mange forskellige opskrifter, der ofte går i arv i familien. En pebernød skal smage på en bestemt måde og ingen laver dem ens. De mest kendte former for julebag er pebernødder, peberkager, vanilliekranse, klejner, brunkager, jødekager og ja mange flere.

Hvilken slags julebag bager du? og hvad er din favorit opskrift?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: