• Home
  • Jul

Juleaftensdag – en lang dag for børn og en travl dag for voksne

”I aften er det juleaften, der er længe længe til” – det er så sandt som det er sagt (eller rettere sunget). Juleaftensdag kan være uendelig lang. Som om man ikke havde ventet og ventet en hel måned (eller mere) på denne dag, og så er det ikke engang dagen, men aftenen, der er noget ved.

Det bedste man kan gøre juleaftensdag er at lave så meget som muligt, så tiden kan gå noget hurtigere. De voksne har travlt med julemaden det mest af juleaftensdag, men det betyder også at børnene selv må finde på noget.

At få juleaftensdag til at gå

Heldigvis viser de nogle gode børneprogrammer på TV hele juleaftensdag og frem til spisetid. Man kan virkelig få set sig nogle tegnefilm på sådan en juleaftensdag. Jeg kan mindes at min søster og jeg altid kæmpede en kamp for at få dagen til at gå, så derfor er det for mig blevet en tradition at skulle se nogle af de klassiske juletegnefilm juleaftensdag. Det vigtigste at se er selvfølgelig Disneys Juleshow og slutningen på de forskellige julekalendere.

Juleaftensdag kan også bruges på at spille spil eller lege. Hvis man er så heldig at det er hvid jul, kan man jo få mange timer til at gå i sneen.

Juleaftensdag er en lang dag for børn

Problemet for mange børn er, at man vågner så pokkers tidligt juleaftensdag, for man glæder sig jo så meget. Det er faktisk stadig et problem for mig – jeg kan ikke sove længe julemorgen. Men dette kan dog løses med en middagslur, og så er der jo også gået et par timer af juleaftensdag på den måde.

Få juleaftensdag til at gå hurtigere

Nogle forælder giver deres børn en julegave i løbet af juleaftensdag, så de bedre kan holde ventetiden ud. Denne gave skal helst være noget at lege med eller på anden måde få tiden til at gå lidt hurtigere.

Nogle familier mødes juleaftensdag og laver noget sammen inden de igen mødes om aftenen, eller man mødes med en anden del af familien. Juleaftensdag kan man f.eks. spise æbleskiver eller lege pakkeleg.

Hvordan får I tiden til at gå juleaftensdag?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: