Juleaften – julens mest traditionsfyldte aften

ENDELIG! Vi har ventet og ventet på denne aften i en hel måned (og nogle har måske set frem til den lige siden sidste år). Denne aften har nok flest traditioner af alle i december. Traditionerne er selvfølgelig forskellige fra hjem til hjem, men overordnet set er vi meget ens.

Juleaften spiser vi en julemiddag, der kan bestå af forskellige ting, men de mest traditionelle må være flæskesteg, andesteg, rødkål, hvide kartofler, brune kartofler og ofte æbler med ribsgele. Til dessert får mange risalamande eller risengrød, her uddeles mandelgaven.

Flere traditioner juleaften

Senere juleaften skal der danses om juletræet. Vi danner en cirkel omkring træet og synger forskellige salmer og julesange. Det er meget forskelligt hvor meget man går op i dans og sang juleaften, nogle familier vil have det oversået hurtigt, mens andre bruger lang tid juleaften på at synge og danse omkring træet.

Herefter kommer juleaftens højdepunkt for alle børnene – der skal pakkes julegaver op!

Juleaften er (næsten) ren hygge

Juleaften er en aften hvor familien er i fokus og hvor vi skal hygge os. I Danmark forbinder vi hygge med mad, derfor får man virkelig meget lækker mad juleaften (og i juledagene). Vi spiser også julebag og konfekt juleaften.

For mange er selve juleaften stressende og forhastet. Man skal nå igennem disse faste traditioner og børnene er utålmodige. Når alle gaverne er pakket op kan julefreden endelig sænke sig.

Har du nogen gode råd til at gøre juleaften mere hyggelig og mindre stresset?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: