Insekthotel placering: Hvad er det bedste sted at hænge et insekthotel op i haven

En korrekt insekthotel placering i din have er meget vigtig hvis du vil tiltrække de rigtig arter af insekter, gode typer såsom mariehøns og bier vil hjælpe din have med vokse sig fuld og frodig. Et forkert placeret insekthus vil på den anden side ofte stå tomt eller tiltrække skadedyr.

Hvorfor have et insekthotel?

For det første vil din have elske et det. Ved at give insekter som bier, små biller, mariehøns og sommerfugle hvilesteder og mulighed for at bygge reder, får du naturlige skadedyrbekæmpelse og bestøvning af dine planter.

Bladlus er en af de største fjender i haven og elsker de at æde dine yndlingsplanter. Gennem at fremskynde fordelagtige insekter såsom mariehøns i din have vil du få hjælpe med at kontrollere bladlusene – naturligt. Her kan du læse mere om hvorfor insekthoteller er en god ide.

En venlig have for dyrelivet.

Insekter er nøglen til at skabe en vildevenlig have. Jo flere insekter du har, jo flere dyr der elsker insekter, vil du også tiltrække. Du vil kunne se en forøgelse i dyr som pindsvin og fugle – og vis du tilføje lidt vand kan du også se frøer og tudser springene rundt i din baghave.

insekthotel ophængning

Men hvad er den bedste placering af insekthotel?

Et varmt, beskyttet sted betragtes normalt som det bedste sted at hænge dit insekthus på. Installer det på en træstang eller hegn, der vender mod morgens sollys, og sørg for, at regnen ikke kan strømmer ind i insektkassen.

Der er ingen nøjagtig videnskab (og der er ingen garanti for, at dit insekthotel vil være fyldt med beboere et par timer efter at have hængt det op), så det bedste at gøre er at tjekke det efter et par uger. Hvis der ikke er gavnlige insekter, bør du kigge efter et andet varmt og beskyttet sted at prøve.

For at få de bedste resultater er det bedre at bygge et lille insekthotel rettet mod bestemte typer af insekter, det mest almindelige i Danmark er bier, mariehøns og sommerfugle. Ved at bygge mindre specialiseret insekthoteller kan du hænge dem på et sted hvor der er støre sandsynlighed for at du vil tiltrække gavnlige insekter. Nedenfor finder du de bedste steder at hænge insekthoteller i din have i henhold til de insekter, du ønsker:

Insekthotel placering for bier

hvor skal insekthotel hænge bier

Bihotellet skal placeres i fuldt sollys mod syd eller sydøst, mindst en meter fra jorden, uden vegetation foran det, der dækker indgangen til tunnelen. Dette er meget vigtigt, bierne er koldblodige og er afhængige af solens varme for at varme dem op om morgenen, og derfor behøver de et solrigt sted.

I modsætning til humlebier (læs mere om humlebihoteler her), har de ikke pelsfrakker på for at holde varmen! Hvis du placerer dit bihus i skyggen eller er skjult bag planter, er det usandsynligt, at det bliver brugt. Insekthotellet skal også være godt fastgjort, så det ikke svinger og gynger i vinden, så man bør ikke hænge det i en snor.

Mariehøns

hvor skal insekthotel placeres mariehøns

 

Mariehøns søger ofte tilflugt i hule planter og kamme i træbarken. Et mariehønehotel med mange huller i samme størrelse er en fantastisk måde til at forkæle dem på andre måder er kasser med grankogler i, hvor de kan gemme sig og overvintre.

Den vigtigste fødekilde for mariehøns og deres larver er bladlus. Inden du beslutter, insekthotellets placering, skal du prøve at finde planter i din have, der tiltrækker lus. Når du har fundet et passende sted skal du placere kassen i nærheden af ​​de plante, der har brug for mariehønens hjælp.

Ligesom du bør gøre med et sommerfuglehus, placere mariehønehotellet på et solrigt, men beskyttet sted tæt på og på samme niveau som den omgivende vegetation.

Sommerfugle

bedste placering af insekthotel sommerfugle

Sommerfugle bruger spalter og sprekker til at overvintre i og søge husly mod dårligt vejr. Det ideelle sommerfuglehotel har flere indgangs huller, der giver dem mulighed for at kravle ind og tilbyde beskyttelse mod vind og regn.

Den bedste placering af sådan et insekthotel er på en væg eller hegn, der får meget sollys. Det er dog bedst at undgå udsatte områder, der kan modtage stærk vind og regn, da disse forhold ikke er gunstige for sommerfugle.

Det  er godt at hænge kassen  i nærheden af og i samme højde som egnede madkilder, såsom nektarrige blomster eller endda en hjemmelavede sommerfuglefodere. Alt hvad du behøver er et lavt fad, der kan hænges eller limes på en træstang, lave en farverig cirkel rundt om fadet, gult eller orange er meget effektive farver, og fyld fadet med sukkervandsopløsning eller lidt skåret frugt.

Følg disse råd om insekthotel placering og du vil få gode resultater, mindre skadedyr og mere bestøvning af dine planter.

 

 

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: