Insekthotel: Få flere gavnlige insekter i din have naturligt

Hvis du er en hobbygartner og naturentusiast af hjertet, er chancerne for, at du allerede er bekendt med begrebet insekthoteller. Med dem kan du tilbyde et tilflugtssted til gavnlige insekter, især pollinerende. Insekthoteller betragtes som en af de bedste løsning til faldende population af gavnlige insekter i det menneskelige miljøer på grund af tab af naturområder, forurening og misbrug af pesticider. Insekter giver økosystemets mange fordele gennem pollinering, næringscyklus og også som fødekilde for fugle og andre dyr.

Utallige hobbybutikker og  havecentre sælger insekthoteller, og du kan finde adskillige blogs og websteder med trin-for-trin anvisninger om, hvordan du selv bygger en. De mange enheder er ofte æstetisk tiltalende, hvilket motiverer miljøbevidste personer til at købe et eller bruge disse koncepter til at bygge et insekthotel selv.

Imidlertid er disse insekthoteller ofte dårligt designet, og de ofte uegnet hjem til målinsekterne som du vil have i din have. Advarselstegnene du børe se efter i  sådanne konstruktioner er:

 • unødvendig brug af grankogler
 • limede snegleskaller
 • træspåner
 • klare plastrør

Udover disse problemer så mangler ofte både købte insekthoteller og dem fra bygselv websteder en klar guide til vedligeholdelse, hvilket er meget vigtigt for at sikre overlevelsen af ​​de insekter, vi vil være værter for.

Store insekthoteller bygget ved hjælp af træpaller bliver meget populære både i privathaver og i fælleshaver, disse er ofte byggede for at inkludere ikke-insekter såsom frøer, padder og pindsvin. I modsætning hertil forekommer naturlige insekthabitater som små separate reder, og store insekthoteller udgør risiko for sygdom og spredning af parasitter på grund af den store antal af insekterne, der bor derinde.

Insekthotel diy

Sygdom og parasitter

Sygdom gennem parasitter sker for eksempel ved at kleptoparasitter lægger deres æg i rør eller celler besat af bilarver. Parasittens æg klækkes ud, og larven spiser den oplagrede pollen og dræber bilarverne indeni. Insekthoteller (især store) gør det meget modtagelig for parasitter. Når parasitterne ikke er under kontrol, vil de ende med at sprede sig til resten af ​​insekthotellet og fortsætte de følgende sæsoner.

På lignende måde gør skimmelsvamp og mug insekterne syge. Det vokser, når fugt kondenseres og bliver fanget i plasticmaterialer, der ofte bruges i insekthoteller såsom rør og blokke. Mangel på godt tag / husly på insekthoteller, øger også risikoen for mugvækst da huset konstant udsættelse for regn.

Selvom det på overfladen ser ud til, at insekthotellerne er mere en ulempe for dets indbyggerne, bør konceptet ikke afskrives. Alle, fra detailhandlere til gartnere, er ansvarlige for at udøve rettidig omhu for at sikre, at disse strukturer er designet vel og formået at minimere de negative effekter for insekterne. De vigtigste løsninger er korrekte insekthotel placering, design og vedligeholdelse.

Insekthotel – hvorfor.

Insekthotel Hvorfor

På ethvert givet tidspunkt kan din have muligvis indeholde over 2.000 insektarter. Nogle af disse er skadedyr, den slags, du ikke ønsker i din have, fordi de ødelægger dine blomster og grøntsager. Men mange andre er gavnlige insekter, den slags, du gerne vil tiltrække, fordi de samarbejder med dig for at kontrollere skadedyr og bestøve dine blomster, frugttræer og andre planter.

Insekthoteller understøtter mangfoldigheden af insekter i din have.

Fordelagtige insekter understøtter biodiversitet, grundlaget for verdens økologiske balance. Et insekthotel i din have vil tiltrække disse gavnlige insekter og tilbyde dem en plads, hvor de kan forplante sig og gemme sig om vinteren. Opmuntring af biodiversitet i haven hjælper med at øge produktiviteten af økosystemet i din have.

At placere et hotel til insekterne der bor i din have, øger chancerne for, at gavnlige insekter naturligt kommer på besøge og slå sig ned. Disse menneskeskabte strukturer tilbyder mange fordele. Ud over deres dekorative egenskaber hjælper de med at supplere det stigende tab af naturlige levesteder for insekter.

Selvom designet og anlagte haver kan være meget smukke, mangler de ofte nok af de naturlige levesteder, der er nødvendige for at tiltrække gavnlige insekter og fremme biodiversitet. At placere insekthoteller i din have tilbyder de rigtige slags levesteder for at tiltrække disse gavnlige insekter, øge antallet og reducere behovet for pesticider, da disse insekter tilbyder naturlig skadedyrbekæmpelse. Et afbalanceret økosystem giver adskillige fordele ikke kun for den enkelte have, men for miljøet som helhed.

hotel til insekterFordele ved insekthoteller

 1. Supplerer det stigende tab af naturlige levesteder for insekter
 2. Opmuntrer fordelagtige insekter til at hjælpe med at bekæmpe skadedyr
 3. Stimulere biodiversitet og giver økologisk balance i din have
 4. Giv en mulighed for at lære børn om, hvordan et afbalancere økosystemer fungerer

Naturlig skadedyrbekæmpelse

At have gavnlige insekter som du kan få gemen at bygge et mariehønehotel, og pollinatorer som humlebier og bier i din have reducerer eller eliminerer behovet for pesticider. Gift dræber ukrudt og irriterende insekter, men gift er ikke selektiv: det dræber også gavnlige insekter.

Køb eller byg selv dit hotel til insekter

Forskellige insekter kræver forskellige opholdssteder, hvor de kan trives. Undersøg lidt om klimaet i dit område, før du beslutter, hvilken slags insekthotel du skal købe eller lave. Hver insekthotel har funktion afhængig af placering og klima. I de kolde måneder tilbyder de et tilflugtssted for dvale, mens de i våde måneder fungerer de som tørre reder.

Mens der er mange forskellige insekthoteller, der kan købes, kan det at bygge dit eget insekthotel være et relativt enkelt, sjovt og pædagogisk projekt, du kan gøre sammen med børn. Ved hjælp af en række naturlige materialer kan du bygge et smukt og sjovt hotel til de insekter du håber at tiltrække i din have.

 • Start med at tænke på, hvilken type insekt du vil være vært for: Du bør vide hvilken type a bolig de kan lig at leve i.
 • Vær realistisk – et lille insekthotel er bedre: Vurder dit område, hvor du planlægger at oprette dit insekthotel. Tænk lille og have flere enheder, der huser en art i stedet for en enkelt stor, der forsøger at være vært for en hel zoologisk have, der kræver potentielt modstridende miljøer. F.eks. Kræver husning af frøer og padder fugtigt miljø med delvis skygge, mens bihoteller skal være tørre og i fuld sol. Det er bedre at opbygge og oprette små enheder til vær art.
 • Hvis du bygger dit eget insekthotel, så byg det rigtigt: Når du indhenter dine egne materialer, giver du ro i sindet, at dit insekthotel er lavet af naturligt, ubehandlet træ og uden kemikalier som lak, maling og træbeskyttelsesmiddel, der vil afvise insekter. Overvej at bruge genanvendte eller naturlige materialer fra din have for at fremme bæredygtighed. Hvis rør bores i blokke, skal rørene være glatte uden splinter. Gode ​​insekthoteller skal bygges robust med solid ryg og tag for at beskytte mod regn. Der er også simple metoder at lave et insekthotel på såsom et humlebibo i tekande.
 • Installer det godt: For eksempel skal bihoteller være placeret i fuld sol, mod sydøst eller syd, mindst en meter væk fra jorden, uden vegetation foran det, der skjule indgangene til tunnelerne. Det skal også fastgøres sikkert for at forhindre rystelse og svingning fra vinden. Du kan læse mere om placering af insekthoteller her.
 • Vedligeholdelse og rengøring: Dette er den mest oversete del af at have insekthotel. Pleje af insekthotel er lige så vigtigt som at bygge et. For eksempel skal bihoteller inspiceres i slutningen af ​​sommeren for at fjerne og rense døde celler. Dette vil forhindre mug og mider, der ville formere sig på de døde bier og larver. Nogle eksperter anbefaler at bringe beboet insekthoteller ind i et køligt, tørt område, såsom haveskur om vinteren for at beskytte de overvintrende insekter mod vind og regn. Uden vedligeholdelse og oprydning vil et engang besat insekthotel ikke tiltrække en ny gruppe insekter næste sæson.
 • Udskift, når det er tid: Insekthoteller nedbrydes naturligt efter to eller flere år, fordi det anvendte materiale er ubehandlet. Skift redeblokke eller ødelagte dele hvert andet år for at undgå ophobning af mug, mider og parasitter.

Køb insekthotel

insekthotel tilbud

 

 

Gardenlife insekthotel Eva

Smukt insekthotel der vil hjælpe med at øge biodiverseten i din have. Det er fremstillet af FSC træ og er sikkert at brug i din have…

Læs mere her

insekthotel pris

 

Insekthotel til bier

Her er et godt bihotel der vil lade bier og deres yngel overvintre i din have. Når de vågner om foråret er de klar til at bestøve dine blomster, buske og træer…

Læs mere her

insekthotel køb

Insekthotel Sofie

Insekthotel fra Gardenlife lavet af naturtræ med grønt tag. Solidt bygget og godt egnet til at tiltrække skadedyrbekæmpende insekter og bestøver til din have…

Læs mere her

At skabe plads til insekter kan være en meget givende oplevelse, og det vil lære dig, din familie og dine omgivelser om den naturlig mangfoldighed og bæredygtighed. Et bo som et sommerfuglehus vil også bring farve og glæde til din have. Sørg dog for, at dit insekthotel bliver en tilflugt for for gavnlige insekter. Dine små venner og “Moder Natur” vil takke dig for det.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: