Hvid jul – vi håber år efter år på sne juleaften

Hvad er det bedste du kan se ud af dit vindue julemorgen? Sne, sne og sne – verden er blevet hvid og ser helt fortryllet og smuk ud. Alting forandres når det sner, verden ser anderledes ud og vi smiler indeni. Hvid jul er et mirakel, et julemirakel der fortæller os at naturen kan ændre sig og at vi ikke kan styre det. Hvid jul er en rigtig jul og mange husker det som om, det altid var hvid jul da de var børn. Det var det nok ikke, for vi har ikke ret tit hvid jul.

Hvornår er det hvid jul?

Det er ikke hvid jul ret tit – det har faktisk kun været hvid jul 7 gange siden år 1900. Vi har ca. hvid jul hvert 15. år i Danmark. For at man kan kalde det landsdækkende hvid jul skal 90% af Danmark være dækket af mindst 0,5 cm. sne d. 24. december om eftermiddagen – og det sker altså ikke ret tit.

Man kan dog opleve lokal hvid jul noget oftere end den landsdækkende – der er ca. lokal hvid jul hvert 3. år. TV2 vejret har hvert år et hvid juls barometer, der viser hvor stor procent sandsynlighed der er for den landsdækkende hvide jul. Jeg følger med og krydser fingre hele december år efter år.

Leg i sneen er noget af det bedste ved hvid jul

Ligemeget hvor voksen jeg bliver, bliver jeg aldrig for voksen til at lege i sneen. Hvis der er sne i december (eller resten af året) skal jeg ud og bygge en snemand, kaste en snebold og helst også kælke ned ad en bakke. Hvis man klæder sig ordenligt på (savner en flyverdragt en gang imellem) er der ikke noget sjovere end at lege i sneen.

Man skal nyde at lege i sneen, for den varer ikke længe, og hvis det endda er juleaften eller i juleferien, ja så er det jo hvid jul – og så skal man simpelthen udnytte den hvide jul og lege lidt med sne juleaftensdag.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: