Hvepse i haven

Så nu er den gal igen, vi har hvepse i haven. Jeg synes egentlig ikke vi har set meget til hvepsene hen over sommeren i år, men nu skal jeg ellers love for at de har fundet vej også til vores hus, og det er jeg noget træt af. Faktisk har hvepsene indtaget vores grønt affaldsbeholder.

Dagligt er jeg ude med grønt affald i affaldsbeholderen, og jeg har efterhånden udviklet en god strategi når jeg nærmer mig den hvepse summende beholder: Låget lettes lidt, affaldet afleveres i stafetfart og låget knaldes hurtig på igen og endnu er jeg ikke blevet stukket af hvepse.

Effektiv bekæmpelse af hvepse

Hvis ikke det var fordi hvepsene havde indtaget vores affaldsbeholder til grønt affald, ja så ville jeg have givet hvepseboet noget pyrethrin, det er et spray bekæmmelsesmiddel som bl.a. kan købes i byggemarkederne. Det man gør er, at man sprayer pyrethrin ind i det hul som hvepsene flyver ind og ud af.

Spraymiddelet er virkelig effektivt det lammer hvepsene og er næsten øjeblikkelig dræbende. Nu er sagen blot den, at jeg kan ikke spraye affaldsbeholderen med pyrethrin for så risikere jeg at kompostormene dør. Så nu venter jeg på det bliver koldere og at vejret således afliver hvepsene.

Undgå hvepse ved havebord og legeområder

Hvepsene får nu ikke vores lille familie til at rykke indendørs. Vi har nemlig installeret ca. 15 hvepseflasker i de områder af haven hvor vi generes af hvepse. Det vi har gjort er, at vi har hældt tynd marmelade i flasker med tynd hals, og om flaskens hals er bundet en løkke med en nylonsnor (nylonsnor for at snoren ikke skal mørne og knække).

Disse hvepseflasker er så hængt op på strategiske steder, og jeg er gået noget amok med at hænge hvepseflasker nær børnenes sandkasse, legehus og gyngestativ samt i området hvor vi spiser og hygger når vi er udenfor. Men faktum er at hvepseflaskerne er meget effektive til at tiltrække og fange hvepsene.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: