Hjemmelavede fuglehuse – hvad skal du tænke på?

At bygge hjemmelavede fuglehuse kan virke som et simpelt projekt, men hvis du vil ha et mere attraktivt og fuglevenligt hus så kræver det mere end en trækasse med indgangshuller. Inden du bygger et fuglehus, skal du forstå, hvad ynglende fugle har brug for, og vælge den bedste måde at imødekomme disse behov med det hus, du bygger.

Hvad tiltrækker fugle til dit hus

Ligesom huskøbere ser efter visse funktioner, når de køber et hjem, såsom et stort køkken, flere soveværelser eller en garage, har fugle også brug for visse funktioner i deres hjem. Faktorer, der påvirker hvilke fugle, der vil bruge fuglehuset eller redeboksen, inkluderer:

 • Indgangshulstørrelse
 • Dybden af ​​hele hulrummet og husets højde
 • Indvendige gulvmål
 • Generelt husdesign og form
 • Materialer typer der er brugt
 • Fuglehusets placering og monteringsmåde

For at bygge det bedste fuglehus skal du først finde ud af, hvilke ynglefugle der ofte besøger dit område. Dette er fugle, der sandsynligvis vil undersøge dit hus, og når du overvejer deres behov. Du kan derfor du bygge et fuglehus der inviterer dem til at blive fastboende.

Start med en fuglehustegning

Fuglehuset behøver ikke at være kompliceret, men hvis du ikke allerede har byget et, er det bedst at starte med en velprøvet plan. Der er mange gratis fuglehus tegninger tilgængelige online med passende stilarter og design, der passer både til nybegyndere og erfarne haveejere. Hvis du er vant til at bygge dine egne ting af træ, kan du designe dine egne hjemmelavede fuglehuse med de oplysninger, du kender til om fuglene i dit område.

Hvis du imidlertid er nybegynder, kan det at virke ambitiøst at opbygge et fuglehus fra bunden, selv med en detaljeret trin for trin-plan. I så fald kan du overveje at bruge et “fuglehussæt” med forudskårne stykker lige til at samle.

En anden mulighed er at starte med et simpelt fuglehus og foretage ændringer i designet for at gøre det mere fuglevenligt, så det passer til de arter, du håber vil komme i din have. Du kan også overveje alternative design, såsom at omdanne en postkasse til et fuglehus.

Byg hjemmelavede fuglehuse med det rigtige udstyr

Du kan ikke bygge et godt og sikkert fuglehus, hvis du ikke bruger de rigtige værktøj til dens konstruktion. Sørg for, at du har bor, skruetrækkere, hamre, sav og andet værktøj til  til rådighed, når du skal bygge dit fuglehus. Sørg for at dit værktøjerne er i god stand. Læs om nødvendigt vejledningen, og tænk altid på sikkerheden, mens du bruger de forskellige værktøj.

Hvis du ikke er vant til at arbejde i træ, kan du overveje at starte en træarbejdekursus, at bygge et fuglehus er ofte et holdprojekt, du kan vælge. Dette giver dig mulighed for at bygge dit første fuglehus med ekspertvejledning for at sikre, at du bygger det korrekt og bruger værktøjerne korrekt.

Sammen med de værktøjer, du bruger, skal du også have de rigtige materialer til hus. Et stort antal fuglehustegninger foreslår de bedste materialer du bør bruge, eller du kan vælge at bruge forskellige materialer, som du allerede har. Genanvendt materiale er fantastisk til at bygge hjemmelavede fuglehuse af. Du kan for eksempel at anvende ældre, gamle træhegn, kasser eller andet gammelt træ. Det vil fuglene sætte pris på.

Byg det bedste fuglehus

Selv den bedste fuglehustegning eller de enkleste projekter kan ofte tilpasses til at være mere fuglevenligt. Et godt hus vil være det vigtigste ynglested i mange år for fuglene i din have, og en fuglefamilie vil opdrage mange generationer af fugleunger i et sikkert, robust og attraktivt hjem. For at gøre dit fuglehus mere fuglevenligt skal du overveje følgende trin og justeringer:

 • Sikre, at der er ventilationshuller for at reducere varmen og holde luft gennemstrømingen af luft optimal.
 • Tilføj drænhuller for at fjerne affald og vand og hjælpe med til at ventilere.
 • Brug et dybt tagudhæng og forsænket hul for at holde regn ude af huset.
 • Vælg kun naturlige byggematerialer (ubehandlet hårdt træ er bedst til hjemmelavede fuglehuse).
 • Du må ikke male eller lakere det indre af huset, da lakkerne kan være giftige.
 • Vælg en naturlig udvendig farve, der passer sammen med miljøet til at kamuflere fuglehuset.
 • Undgå huse med siddepinde, der gør det lettere for rovdyr at nå reden.
 • Inkluder et hængslet tag eller en sidedør, der kan åbnes til rengøring.

Ved at forstå nøgleelementerne i et fuglevenligt ynglested, før du begynder at bygge dit hjemmelavede fuglehuse, kan du sikre dig, at de huse, du laver, er sikre, behagelige og attraktive for fugle. Med et godt fuglehjem kan du nyde flere generationer af fuglefamilier, der yngler i nærheden, og høste fordelene ved at være en ansvarlig fuglevært.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: