• Home
  • Havemøbler

Havemøbler i polyrattan: Hvad skal du tænke på før du køber polyrattan møbler til din have

Et af de nyere materialer inden for havemøbler er polyrattan. Ordet i sig selv lyder meget fornemt, men sagt på godt jysk svarer polyrattan mest af alt til en videreudvikling af de gode gamle kurvemøbler. Polyrattan er på mange måder et virkelig hensigtsmæssigt materiale til havemøbler, da materialet er yderst slidstærkt og kan håndtere de mange nuancer i det danske sommervejr.

Polyrattan er et plastmateriale, som udarbejdes som en form for kunstig flet. Skåret helt ud i pap, er rattan en form for fin flet, hvor poly repræsenterer det faktum, at havemøblerne er fremstillet i plast. Den fine flet giver havemøblerne et look, som er meget tiltalende i forhold til, at det er udendørs møbler.

Sort loungesæt i polyrattan

Se mere her

Solseng i polyrattan til haven

solseng polyrattan

Se mere her

Den primære farve inden for havemøbler i polyrattan er koksgrå eller sort. Her vil mange nok tænke, at det er en enorm upraktisk farve i forhold til, at havemøblerne hurtigt vil lade sig falme af solens stråler. Fordelen ved polyrattan er imidlertid, at materialet ofte er UV-behandlet, hvorfor havemøblerne ikke vil lade sig mærke af at stå i solen. Det skal siges, at polyrattan også fås i andre farver, og du kan eksempelvis også få helt lyse havemøbler i dette materiale.

En af fordelene ved havemøbler i polyrattan er, at du ikke skal tænke på at have plads til, at dine havemøbler kan komme i vinterhi. Grundet materialets slidstærke karakter, vil du sagtens kunne opbevare havemøblerne udenfor, når efteråret og kong vinter melder sin ankomst. Det anbefales imidlertid, at du dækker havemøbler til med en presenning eller lignende, så du skåner eventuelle bolte, skruer og møtrikker mod rust.

Cafesæt i polyrattan

cafesæt polyrattan

Se mere her

Havestole i polyrattan

havestole polyrattan

Se mere her

Vedligeholdelse af polyrattan havemøbler

Det siger næsten sig selv, at disse havemøbler er tæt på at være uden vedligeholdelse. Plastmaterialet er enormt slidstærkt, og den eneste form for vedligehold vil næsten være at køre en våd klud hen over havemøblerne, såfremt de er blevet snavset.

Denne faktor er også med til at øge populariteten inden for havemøbler i polyrattan, da du ikke skal brug tid og kræfter på at oliebehandle eller lakere havebord og havestole. Du kan derimod bruge tiden på at nyde sommervarmen, når muligheden byder sig.

Hvide loungemøbler polyrattan

hvide loungemøbler polyrattan

Se mere her

Liggestol med hynde til din have

polyrattan liggestol med hynde

Se mere her

Andre fif til havemøbler i polyrattan

Havemøbler i polyrattan har ofte en blank overflade, og ønsker du at fastholde denne, kan du med fordel vaske havemøblerne i et gulvplejemiddel indeholdende voks. Dette er også med til at fastholde den smudsafvisende effekt. En anden mulighed er at anvende et produkt til bilvask, som indeholder voks. Såfremt dit havebord har en glasplade, anbefales det, at du engang imellem bruger en glasrens til denne, så du holder overfladen pæn.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: