Hårdfør hurtigvoksende liguster hæk

Hvor står der mange pjevsede hække rundt omkring, det er et trist trist syn. Sådan en trist og pjevset hæk skulle udskiftes med en hårdfør hæk som hurtigt voksede sig stærk og tæt, og jeg har et godt forslag til en hurtigvoksende hårdfør hæk som endda er delvis stedsegrøn, og det betyder at hækken vil holde på hovedparten af bladende i vinterhalvåret især hvis hækken er så heldig at den bliver placeret hvor der er mildt og læ. Mit forslag til en sådan hæk er en Ligusterhæk af sorten vulgaris Liga, helt ordret er Ligusterens botaniske navn Ligustrum vulgaris Liga.

Hårdfør Liguster

Ligustrum vulgaris Liga. Kan bryste sig af at være en stedsegrøn Liguster som både er hårdfør og vindstærk, i samme åndedrag kan tilføjes at mange planter nok er hårdføre, men vindstærke er de fleste hækplanter langt fra, ja – Ligustrum vulg. Liga er nok en af de mest vindstærke stedsegrønne hækplanter vi har overhovedet i Danmark! Så er din hæk blevet trist og kedelig så overvej en stedsegrøn Ligusterhæk af sorten Ligustrum vulgaris Liga.

Hurtigvoksende Liguster

En anden god grund til at jeg så kraftigt anbefaler Ligusterplanten med navnet Ligustrum vulgaris Liga er, at det for det første er en forholdsvis billig hækplante i indkøb fordi det er en meget almindelig hækplante som der produceres mange af.

En anden grund er at det er at Liguster er en hurtigvoksende plante. På få år vil du hurtig have en tæt og kompakt hæk som skærmer for vind, yder læ og lukker af til indblik fra fodgængere på fortov og lign. Et krav til at en hæk hurtigt vokser sig tæt og høj er at vækstforholdene er rimelige dvs. at planterne ikke stå og sopper i vand året rundt, og at nyplantede hækplanter vandes og ikke tørre ud.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: