Godt Nytår

Gennem hele december har nissemor og nissefar holdt hyggelig jul i drivhuset, men i dag fik jeg lyst til lyse farver, længere dage og blomsterglæder.

Så nu er det rare nissepar sat tilbage på bagerste hylde i havehuset, hvor de kan hvile sig uforstyrret de næste elleve måneder.  Og i stedet har jeg sat en glad buket lyserøde tulipaner samt 10 hyacinter, der er fulde af løfterige knopper.

De smukke lanterner med levende lys, alle de grønne grene, det tætte mos og de søde keramikfigurer står dog stadig i drivhuset. Det ER jo vinter, og jeg har ladet mig fortælle, at det er vigtigt at nyde nuet i stedet for at længes mod fremtiden.

drivhuset

Det er jeg faktisk temmelig enig i, selvom jeg da må indrømme, at vinteren ikke er min favorit-årstid. Men som havemenneske véd jeg jo, at træer, buske og blomster har brug for en hvileperiode … og det gælder såmænd alle skabninger. Osse mennesker, selvom vi nok er et par stykker, som fristes til at knokle derudaf med næste mål for øje uden skelen til livets små stoppesteder.

I julemåneden brugte jeg drivhuset som sådant et stoppested. Hver eftermiddag, når skumringen faldt på, satte jeg mig i gyngesofaen med en stak tæpper om benene og nød lyset fra de kønne lanterner. Som regel kom en kat eller to listende og hjalp mig med at finde ind i nuets dybe ro.

Den vane vil jeg tage med ind i det nye år. Og selvom nisserne altså er sendt på ”sommerferie”, så emmer driv(er)huset stadig af eventyr, troldedyr og vinterhygge.

blomsternes spirende håb
Men da intet varer evigt – og alt forandrer sig, synes jeg, at blomsternes spirende håb og forventningsfulde knopper passer smukt til årstiden. Sammen med mosset, de stedsegrønne grene og det varme lys fra lanternerne skaber de en fortættet stemning af nytår med plads og tid til refleksioner og status tilsat et lille nip af fremtidsdrømme og planlægning.

 

RIGTIG GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: