Gødning af roser – Roser trives bedst når de får rosengødning

Jeg er blevet så klog, at roser skal have gødning for at trives ordenligt. Jeg har aldrig selv gødet mine roser, og synes da at mine roser hvert år kvittere med pænt mange blomster! Ja, ja mine roser kunne måske nok blomstre endnu mere, men jeg er og har egentlig indtil nu været ganske godt tilfreds med de prægtige blomster mine roser beriger mig år efter år og nogle af de blomstrende eksemplarer er så store som kaffekopper!  Og både mor, far og ungernes fornemmelse for tid og sted kan blive sat på standby når vi rammes af rosernes pragt.

Endnu flere roser med gødning

Planter som vokser er mest produktive når de får plantenæringsstoffer også kaldet gødning, og det gælder altså også for roser og tænk engang lidt rosengødning nu og da vil mine berige min familie og mig med endnu flere roser – og altså flere af disse små stunder i en hverdagen hvor tiden går fuldstændig i stå fordi vi betages af rosernes duft og skønhed.

Antal gange roser skal gødes pr. år ved én årlig blomstring

Roser som blomster én gang årligt skal gødes 2 gange årligt. Første gang gødes roserne i det allertidligste forår og helst sidst i marts hvis man ellers kan arbejde i jorden ud problemer. Sidste gang roserne skal gødes er efter endt blomstring men dog inden 1. august.

Antal gange roser skal gødes pr. år ved flere blomstringer

Roser som har en lang blomstringperiode eller som blomstre flere gange i løbet af sæsonen skal gødes 4 gange. Første gang roserne gødes skal være i det tidlige efterår, altså så snart man kan komme i jorden og gerne sidst i marts måned. 2. gødning er først i maj, således rosen rigtig kan samle kraft til knopper og plante. 3. gødning skal være i starten af juni som er lige omkring det tidspunkt hvor nogle roser nu begynder deres blomstring. 4. gødning skal være overstået inden 1. august og altså ske i løbet af juli måned.

Organisk rosengødning – hestegødning

Bor du på landet så anvend gerne husdyrmøg, og jeg har god erfaring med hestemøg. Jeg er født og opvokset på en gård med både grise og køer, på trods af det, fik min mor – som elsker sin have og som altid har haft et væld af roser, hver år snakket sig til hestemøg fra venner og bekendte. Jeg husker det som var det i går at jeg som lille pige i det tidlige forår var med til at grave adskillige trillebørfulde hestegødning ned roser og mange andre planter, og jeg husker tydelig min forundring og væmmelse ved hvad alt den hestegødning skulle der over, men der var ingen nåde, jeg skulle hjælpe til med at dosere planterne med gødning, alt imens mor ivrigt fortalte om hvor flotte planter og roser vi nu ville blive beriget med i år!

rosengødning

Handelsgødning til gødning af roser

Bryder man sig ikke om at få møg på hænderne kan man også købe en handelsgødning, der findes forskellige typer af handelsgødninger, og man kan altså købe gødninger som er særlig velegnede til roser.

Tilbud organisk rosengødning

Har du plads nok til opbevaring af gødning fra det ene år til det andet kan du købe oragninsk rosengødning. Det er en gødning som anvendes til den første gødning af roserne og til rigtig at få sat skub i planten efter rosenplanten er ved at finde sig selv igen oven på vintersæsonen, og her er der god brug for en god handelsgødning til roser.  Du kan købe organisk rosengødning hos Blomsterverden her.

Handelsgødning – helårsgødning

Handelsgødning som kan anvendes til gødning af roser hele sæsonen fra marts til 1. august kan anbefales en helårsgødning. Jeg har lagt mærke til der ofte er tilbud på helårsgødninger i Silvan og at der både er mulighed for at købe organiske helårsgødninger og såkaldte ”Handelsgødninger”.

Flere mærker af handelsgødning

Der findes flere mærker af helårshandelsgødninger, hver produkt har selvfølgelige sine fordele, men hvis man ikke overdriver doseringen når man gøder sine roser betyder det ikke så meget hvilket produkt man vælger, og lidt gødning er bedre en ingenting. Men selvfølgelig vær varsom med doseringen hvis du køber en helårsgødning på tilbud.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: