Gode fif til ukrudtet

Enhver haveejers værste fjende er ukrudt, og de små grønne planter tager rigtig lang tid at bekæmpe samtidig med, at de kan skæmme en ellers flot have. Generelt set er det svært at sige sig helt fri for ukrudt, men der findes forskellige muligheder for at holde skidtet nede.

Du kender det sikkert selv. Du har et område i haven med buske eller planter, hvor du har lagt et lag flis i håb om at holde ukrudtet væk. Det sejlivede skidt finder dog alligevel vej op igennem laget, og på mange punkter er du dermed lige vidt.

Et godt fif hertil kan dog være at lægge nogle våde aviser under laget af flis, så det ukrudt, der kommer nedefra, må give fortabt. Du vil aldrig kunne undgå, at eventuelle frø fra ukrudt slår rod i selve laget af flis, men aviserne vil minimere en stor del af væksten. Samtidig vil det ukrudt, der gror i det øverste lag være væsentligt nemmere at hive op end laget nedefra, så på den måde sparer du også tid. Tricket med avisen fungerer desuden også under et lag af bark.

En anden hovedpine, som mange kender til, er tidsler i græsplænen. Vi har alle prøvet at gå barfodet hen over en nydelig grøn plæne for blot at mærke en stikkende fornemmelse på bunden af foden. Tidsler kan være rigtig svære at få bugt med, men det handler alt sammen om at tage dem på det rigtige tidspunkt. Lige inden tidsler blomster, bliver de hule indeni. Det betyder, at hvis du klipper dem, mens de stadig er i knop, så kan du få dem udryddet. Det er vigtigt, at du klipper alt væk, så der slet ikke er nogen grønne blade tilbage.

Alternativt kan du også drage gavn af dit ukrudt. En plante som skvalderkål er skyld i rigtig meget lugearbejde, men den grønne bandit er faktisk spiselig. Du kan eksempelvis anvende skvalderkål til en salatdressing. Hertil skal du bruge noget purløg, noget A38 samt noget sennep og slat/peber.

Du skal blot anvende en lille håndfuld blade fra skvalderkålen, og efter det hele er rørt sammen, skal du lade det trække i en halv times tid, inden du atter smager til med salt og peber. Det kan naturligvis virke lidt grænseoverskridende at spise ukrudt, men fænomenet vinder faktisk mere og mere indpas, da mælkebøtter og brændenælder også er kommet på menukortet mange steder.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: