Gløgg – en krydret drik, der varmer i juletiden

Gløgg er en gammel drik, der med tiden er blevet en tradition knyttet til julen. Vi drikker gerne gløgg i december og forbinder i dag drikker med julen, selvom gløgg oprindeligt ikke var en juledrik. Opskrifterne på gløgg er mange og man kan købe mange varianter af færdiglavet gløgg.

Opskrift på gløgg

Gløgg er egentlig varm vin med krydderier, rosiner og mandler. Der findes mange opskrifter på gløgg og derfor smager det næsten aldrig helt ens. Hovedingredienserne er rødvin, brændevin, kanel, nelikker, ingefær og sukker. Men krydderierne i gløgg kan varieres og alkoholprocenten kan reguleres. De færdige gløgg blandinger kan piftes op med egne krydderier og dermed blive ekstra lækre. Mange putter rosiner og hakkede mandler i gløggen, som kan spises, når man har drukket sin gløgg.

Gløgg til børn uden alkohol

Man kan sagtens lave gløgg til børn uden alkohol. Man kan nemlig erstatte vinen med saftevand (gerne lidt stærk) og evt. krydre sin børnevenlige gløgg lidt mindre end den til de voksne. Børn vil elske rosinerne og mandlerne, så de kan sagtens kommes i den varme saftevand. Man kan også købe gløgg til børn i mange butikker.

Gløgg og æbleskiver

Det er en tradition i mange familier at servere gløgg for gæster i december og mange holder også en dag (evt. en adventssøndag) hvor familien mødes til gløgg og æbleskiver. Det er to rigtige vinterretter og juleretter, som man kan hygge sig over en kold december dag.

Har du en god opskrift på gløgg?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: