Gammeldags jul – var julen mere jul i gamle dage?

Kan du huske sangen fra julekalenderne om Pyrus, hvor Bertramsen og Josefine synger linjen ”I de gode gamle dage, der var julen mere jul”? Sangen handler om hvordan jul i gamle dage var bedre og mere hyggelig end den stressende og dyre jul, vi har nutildags. Men mon julen var så meget bedre i gamle dage og hvordan kan man holde en mere gammeldags jul i dagens Danmark?

Var julen bedre i gamle dage?

Ja, man ved det jo ikke – for gamle dage er jo ofte før man blev født eller mens man var barn. Jeg tror personligt ikke at julen var meget bedre i gamle dage, jeg tror at vi husker tilbage på de gode ting og glemmer de dårlige, så minderne bliver bedre især jo længere tilbage de ligger. De fleste husker at der var sne og hvid jul hvert år, da de var børn.

Men det passer bare ikke. Jeg synes at man skal lade være med at romantisere de gamle dage og den gammeldags jul, for det får nutiden jul til at virke dårligere, mere stressende, mindre hyggelig og mere materialistisk. Hvorfor ikke gøre årets jul til den bedste jul?

Kan man holde en gammeldags jul i år?

Ja, man kunne jo fristes til at gøre årets jul mere gammeldags og dermed mere som julen var i gamle dage, men hvad skal der til? For at julen bliver gammeldags, kan man finde gammeldags  julepynt og pynte op med, man kan finde gammeldags opskrifter på julemaden og tilberede den på gammeldags vis.

Man kan især finde gode gammeldags opskrifter på julebag, som efter min mening i hvert fald er noget der hører den gammeldags jul til. For at gøre julen mere gammeldags kan man evt. aftale med familien at man ikke giver mere end en gave til hinanden.

Gammeldags opskrifter og gammeldags julepynt

Har du nogle gode gamle opskrifter på god gammeldags julemad, så må du meget gerne skrive dine tips herunder. Også hvis du kender til steder, man kan købe gammeldags julepynt, for det vil mange nok være interesseret i. Generelt kunne vi bruge kommentarerne herunder til at give hinanden ideer til at holde en gammeldags jul.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: