Fuglehus: Byg selv det bedste hjem til dine havefugle

Mange bygselv fuglehuse er ikke egnede til fugle. Nedenfor er de 10 vigtiske egenskaber, som et fuglehus skal have beskrevet.

Indgangshulstørrelse

Når du er klar til at bygge et fuglehus, er en af de vigtigste overvejelser, du skal tage, størrelsen på indgangshullet. Diameteren på indgangshullet bestemmer hvilke fugle, der finder huset attraktivt, og hvilke fugle, der kan bruge huset sikkert.

For at få fuglene til at føle sig velkomne, sikre og behagelige i et fuglehus er indgangsstørrelsen kritisk. En brøkdel af en tomme for lille, og de ønskede beboere kan sidde fast når de bevæge sig ind og ud af huset, de kan beskadige deres fjer, når de skal ind eller ud. De vælger slet ikke huset, da de ikke passer ind i det.

En brøkdel af en tomme for stor, og du kan muligvis finde uønskede fugle i din fuglekasse eller de vil angribe og dræber småfugle og æg der allerede bor i huset. Et meget lille hul udelukker alle fuglearter, der bygger rede i kasser og hul, mens et meget stort hul er en velkommen invitation til egern, rotter, eller andre dyr til at bruge huset i stedet for fugle.

Du kan finde mål til forskellige fugle arter her.

Indvendige dimensioner

Den rigtige dybde og højde vil tilskynde at fugle vil bygge rede i dit fuglehus. Byg selv med den rigtige størrelse på fuglekassen og du vil snart høre fuglesang i din have. Det indre volumen skal være stort nok til at rumme voksne fugles bevægelse, da de bringer mad til deres unger. Hvis fuglehuset er for lille og begrænset, kan det skade fuglenes fjer og kvæle fugleunger når de vokser.

Indvendige dimensioner, der er for store for visse fuglearter, kan få dem til at bruge mere tid end normalt på udkig efter yderligere redemateriale. Større indre rum tiltrækker også uønskede gæster som egern og rotter til at gnave på indgangshullet, så det bliver stort nok til at de kan komme ind.

Byg selv fuglehus med mulighed for vedligeholdelse.

Nem adgang til vedligeholdelse og overvågning er meget vigtig. Hovedårsagen til, at fugle vælger ikke at vende tilbage til dit byg selv fuglehus efter at have brugt det en gang, er fordi de kan finde alternative hulrum, der er fri for gammelt redemateriale. Fuglene har brug for mindre tid er til at bygge en rede, hvis hulrummet er rent. Hvis fuglehuset let kan tages ned og åbnes, er rengøringen meget lettere, og fuglene er tilbøjelige til at vende tilbage. Mange fuglehusdesigns kan åbnes fra siden, men nogle tilbyder adgang forfra eller ovenfra.

Muligheden for at forstyrre ynglefugle ved overvågning reduceres kraftigt, når fuglehuset åbnes ovenfra. Et fuglehus, der åbner fra bunden, bør undgås, da det kan få reden til at falde ud.

Hvis fuglehuset rengøres, efter at hver fugl har forladt huset, kan mange fugle bruge fuglehuset i hele foråret og sommeren. Fugle bruger normalt ikke gammelt redemateriale fra andre fuglefamilier. Hvis der ikke er andre tomme hulrum, renser de det gamle rede og bygger deres eget. Derfor, hvis du renser den gamle rede, så snart fuglene flytter ud, vil de sandsynligvis bruge dit fuglehus flere år i træk.

Byggematerialer

Ubehandlet træ er i sidste ende det bedste materiale til at bruge til et byg selv fuglehus. Brug ikke behandlet træ, da det kan være giftigt, og fugle undgår normalt fuglehuse med en stærk lugt. Andre stoffer, der er giftige eller farvede med giftige stoffer, er skadelige for fugle og bør undgås. Træ eller maling der udsender dampe med organiske forbindelser (VOC’er) efter tørring, bør ikke anvendes.

Selvom cedertræ er resistent og meget anvendt til byg selv fuglehuse, bør det undgås, da cedertræ tager en lang tid at afdampe. Fugle vil undgå at bygge rede i hulrummet i cedertræer, og derfor anbefales cedertræ ikke til bygge fuglehuse af.

Metalfuglehuse eller fuglehuse med metal- eller asfalttag bør også undgås, da taget kan varme op i sommermånederne og ikke giver isolering fra ekstreme temperaturer. Græskar fra græskarearten Lagenaria siceraria er også tidligere blevet brugt som et fuglehus. At skrappe ud alt det organisk matriale uden at gøre indgangshullet for stort er nøglen. Græskar holder ikke længe, ​​medmindre det er behandlet med konserveringsmidler. Uden en let måde at bortskaffe redemateriale er det vanskeligt at fjerne reden efter at de unge fugle er fløjet væk, hvilket gør mange græskarhuse til engangsbrug.

Græskarfuglehus, bygget til engangsbrug og kan være en fantastisk oplevelse for børn. At plante frø, høste græskar samt bygge dem til fuglefamilien er virkelig en glæde for hele familien!

Tykkere træ er et godt valg, da de beskytter beboerne mod varme og kulde. Træfuglehuse giver den bedste isolering i ekstreme vejrforhold. Metaller bliver overophedet i sommermånederne, når fuglen har den anden eller tredje gruppe af unge.

Installationsmetode

Ideelt set skal fuglehuset installeres på en sådan måde, at det gør det let tilgængeligt at inspicere samt pleje og at rengøre det. Monteringsbeslag er let og let at holde, når du først installerer det, i modsætning til et helt fuglehus.

At bruge et monteringsbeslag gør også vedligeholdelsen lettere af ​​fuglehuset og sparer meget tid. Det gør arbejde mere effektivt, når mange fuglehuse skal inspiceres eller rengøres i løbet af sæsonen. Med et monteringsbeslag er der ikke behov for en skruetrækker eller en håndbor, da fuglhuset kan fjernes ved at skubbe hele fuglehuset ud.

Ventilationshuller

Huller, der er boret i den øverste del af fuglekassen, tillader varm luft at undslippe under meget varme forhold. Fuglehuse, der er installeret i varmere steder, vil drage fordel af ventilationshuller, mens fuglehuse, der er installeret i mere nordlige egne, vil drage fordel af manglende ventilationshuller. Ofte tillader indgangshullet tilstrækkelig luftcirkulation i det nordlige klima.

Tagoverhæng

Tagets overhæng vil hjælpe med at køle eller skygge fuglehuset i de varme sommermåneder, især i varmt klima. Taget skal være mindst en tomme fra fuglehusets krop. Større overhæng er optimal, når størrelsen på indløbshullet øges. Større tagoverhæng minimerer mængden af ​​fugtighed, der kommer ind i fuglehuset. Overdreven fugt bør undgås. Når fugt finder vej ind i huset, er det meget vigtigt, at det hurtigt kan slippe væk gennem dræneringshuller.

Metal og asfalt tag bør undgås, da de bliver meget varme i sommersolen.

Dræneringshuller

Som omtalt ovenfor, skal et korrekt byg selv fuglehus have minimal mulighed for at fugtighed og vand slipper ind. Når der er hårde storme, og det lykkedes regn at finde vej ind i huset, er det vigtigt, at der er rigelig med dræningshuller i bunden for at give fugten mulighed for at slippe ud. Fuglehuse, der mangler god dræning, er mere tilbøjelige til rådne meget tidligt i deres liv.

Du skal lave flere huller end bare et, hvis nogle huller bliver pakket med redemateriale. Huller, der er ud i siden af fuglekasserlegemet giver fugt mulighed for at slippe hurtigere ud end dem, der kun findes i midten af fuglekassen.

Maling og træbeskyttelse

Mens malede fuglehuse kan være æstetisk smukke for husejere, er de muligvis ikke gode for dets fremtidige beboere. Mange malinger lang tager tid at fordampe alle gaser, selv når de bruges eksternt. Hvis fuglehuset males, skal det males i lyse farver for at forbedre “albedoeffekten” og reflektere varmen. En mørkt malet kasse absorberer uønsket varme om sommeren.

Ikke-giftige vandbaseret malning giver en holdbar og er en sikker finish for fuglene indeni. Olie kan også bruges til at beklæde det ydre af fuglehuset, resultatet er vandtæt men holder kun en sæson.

Det indre af fuglehuset må ikke males. Yderligere lag kan påføres på bagsiden af ​​fuglehuset. Området, hvor fuglehuset er ophængt, tørrer ikke så hurtigt som resten af ​​fuglehuset efter regn.

De fleste fugle foretrækker gamle brugte fuglehuse. Dette kan skyldes giftigheden af/i frisk malede fuglehuse. Hvis du ikke har noget imod at lade dit bygselv fuglehus forfalde, bruger fuglen med glæde det, så længe det giver et sikkert hulrum.

Hvis du vil bevare dit fuglehus og få den maksimale mængde år ud af det, skal du sørge for at bruge ikke-giftige træbeskyttelsesmidler. Mal dit fuglehus med et par års mellemrum eller så ofte det har brug for det.

Yderligere funktioner: Siddepind

Siddepinden kan hjælpe rovdyr med at få et større greb og udgøre en fare for de unge indeni et fuglehus. Byg uden en siddepind under indgangen.

Yderligere funktioner: Visningsvindue

At inkorporere ‘visningsvinduer’ af gennemsigtigt glas eller plast er en nylig tendens, der har sine ulemper. Dette fuglehus har ingen isolering fra træet på siderne, der indeholder glas eller plast. Katte og andre rovdyr kan tiltrækkes af vinduet og forårsager problemer for fuglene.

Nogle fuglehuse du kan købe tilbyder envejsspejle, der gør det muligt for den udvendige seer at se inde. Indvendige spejle kan stresse fuglene, når de ser deres egne spejlbilleder.

Både vinduet og envejsspejlet bør undgås, da det kan give ekstra lys adgang til indersiden af ​​fuglehuset og kan gøre det lettere for rovdyr at kigge inde.

Små videokameraer er et alternativ til vinduer, der giver fuglehuset mulighed for at beholde trævægge, men giver os mennesker mulighed for at se indersiden af ​​fuglehuset uden at stresse fuglene.

Fuglehus bygselv: Resume

Efter at have undersøgt mange designs og læst mange videnskabelige tidsskriftsartikler, er det blevet klart for mig, at der er mange mangler i de fuglehusmodeller, der i øjeblikket findes på markedet at købe. Målet er at give fuglehuset så mange gode egenskaber som muligt for at give fuglen en bedre chance at bygge rede i fuglehuset, byg selv din fuglekasse og få det perfekte hjem for dine have fugle.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: