Hvad du skal vide før du køber og opsætter et fuglebad i din have

At opsætte et fuglebad i haven er en sikker måde at tiltrække flere fugle på. De vil fylde din have med glad fuglesang og kvidder. Der er mange forskellige typer fuglebade at vælge imellem, og haveejere og gartnere skal nøje overveje hvilke faktorer de har brug få med hensyn til design, konstruktion og faciliteter, inden de vælger et fuglebad. Ved at foretage de rigtige valg har det fuglebad, du vælger, mulighed få at tiltrække en lang række smukke fugle til dit have.

Syv ting du bør vide før du opsætter et fuglebad

Du kan besøge havecentret og se de mange forskellige typer af fuglebade, der er tilgængelige. Heldigvis kan du med omhyggelig overvejelse begrænse hvilket bad der er bedst for dig og dine “havefugle”. Når du vælger mellem forskellige typer fuglebade, skal du overveje følgende:

1. Den rigtige placering er meget vigtig

Fugle kan godt lige dækning – det får dem til at føle sig beskyttede og sikre. Så hvis du kan placere dit fuglebad i nærheden af ​​en busk, træ eller anden dækning, er der en mulighed for, at de vil bruge det. Derudover er det bedst at passe på, at dit fuglebad ikke udsættes for direkte sollys, så vandet ikke er for varmt.

At placere et fuglebad på et beskyttet og skyggefuldt sted kan også dramatisk sænke hastigheden af vandfordampning, så det ikke tørrer ud hurtigt. Når vandet er køligere, vokser alger heller ikke hurtigt, og det er usandsynligt, at insekter lægger æg i vandet. Hvis det ikke er muligt at placere bade på et skyggefuldt sted, skal du placere det i så det får skygge midt til sent på eftermiddagen i den varmeste del af sommeren.

Endelig skal du sørge for at vælge et sted, hvor du kan se det. Du vil jo gerne være i stand til at se og nyde fuglene, der stopper op ved badet, så placee dit fuglebad i et område, som du let kan se indefra.

2. Vær ikke bange for at købe et stort fuglebad til haven

Du finder muligvis et meget sødt og dekorativt lille fuglebad, men det er ikke altid den bedste måde at tiltrække fugle på. Det er helt bestemt bedst at kigge efter et større fuglebad med en bredere skål øverst, som giver masser af plads til at flere af dine fuglevenner kan komme til samtidigt. Du kan også sætte to eller tre fuglebade i et område, som er en meget smuk måde at dekorere din have på og også en interessant måde at tiltrække flere fugle på.

Fuglebad pa fod have

3. Giv din fugle et sted at lande og sidde

Nogle fuglebade er meget dybe, hvilket ikke er særlig attraktivt for fuglene. Kun to til tre cm. vand er bedst. Hvis du har et dybere fuglebad, kan du gøre det mere attraktivt ved at tilføje et par sten i midten eller langs kanterne. Dette vil give fuglene et sted at lande, så de kan plaske og forkæle sig selv i vandet.

4. Sørg for, at dit vand er friskt

Det bedste, du kan gøre for at tiltrække fugle med dit bad, er at holde vandet friskt. Inkluder det at forfriske vandet i dit fuglebad til din almindelige gårdrutine eller din vandingsrutine. Dette er en simpel sag, men det vil gøre din have mere attraktiv for fugle.

Hvis du bruger sprinklers i din have, kan du placere dit fuglebad og justere dets højde for at drage fordel af sprayen til automatisk genpåfyldning. Hvis du bruger et drypvandingssystem, kan du arrangere enderne af dryppelinjen således at du kan fylde dit fuglebad hver gang du vander blomster, urter eller grøntsager.

For en hurtig, men uforudsigelig påfyldning, placer dit fuglebad under et af nedløbsrørene på dit hus eller garage, og justere udløbet til den rigtige højde om nødvendigt. Hver gang det regner strømmer regnvand og genopfylder det dit fuglebad i haven. Dette er muligvis ikke så effektivt uden regelmæssigt regn, men det kan være hjælpsomt når regner.

5. Rengør dit fuglebad regelmæssigt

At forfriske vandet i dit fuglebad er en fantastisk måde til at sørge for dine fugle har rent vand, men det er også vigtigt at rengøre selve badet. Rengøring behøver ikke være lang eller besværligt. Det er tilstrækkelig med en god skrub hver uge, sørg få at nedbryde alger eller andre ting, der kan være blevet opsamlet i badet.

Frisk vand og en god ugentlig skrub er alt, du har brug for at holde dit fuglebad rent. Men lejlighedsvis – et par gange om måneden – brug en mild sæbeblanding når du skrubber. Sørg for at skylle godt efter og lad det stå og tørre et par timer før du fylder nyt vand på. Du må sikre dig, at der ikke er nogle kemikalierest tilbage i badet. Med et rent fuglebad øger du dine chancer for at tiltrække fugle!

6. Hold temperaturen stabil hele året

I de køligere måneder er det godt at tilføje en varmelegeme. Ja, vinteren er stadig det perfekte tidspunkt at bruge et fuglebad til at tiltrække fugle – og ved at tilføje varmeapparater og noget for at holdevandet i rørelse er du næsten garanteret at tiltrække unikke besøgende om vinteren.

På de varmeste dage kan du tilføje en blok is til dit fuglebad. Blokken flyder i fuglebadet, men smelter gradvist, når dagen bliver varm, og vand fordamper. Dette kan være en god hurtig løsning til hedebølger og vil give fuglene i din baghave mulighed får at nyde en kold drink eller bad.

fuglebad med varme

7. Tilføj bevægelse for at gøre dit fuglebad mere attraktivt

Hemmelighederne ved at tiltrække fugle til din have er at tilbyde bevægende vand. Dette kan opnås på forskellige måder. Måske er du heldig nok til at bo i et område med floder eller rindende vand lige i baghaven i dit eget hjem. Måske har du tilføjet vandfunktioner til din have såsom en stor springvand eller en lille pool.

Du kan finde små solcellespringvand til din have som du kan at prøve. Anvendelse af et drypvandingssystem til dit fuglebad kan langsomt, men kontinuerligt genopfylde badet og minimere tabt vand på grund af fordampning. Du kan købe en drypper, eller så kan du bare bruge en plastikpose eller kande med et lille hul og hænge det fra en krog eller gren over dit fuglebad, det vil genopfylde badet og tiltrække fugle med hver stænk. .

Checkliste før køb af fuglebad til haven

At have et fuglebad i haven er en sikker måde at tiltrække flere fugle på. Plus, det vil hjælpe dig med at tiltrække en større række arter på samme tid. Men før du går ud og køber t nyt fuglebad til din have så læs disse tip og få det rigtige fuglebad der passer til din have:

  • Størrelse: At små fuglebade er let og praktisk, men større modeller kan rumme et større antal fugle uden at forårsage konflikter. Samtidig kan større bade være vanskeligere at flytte eller rengøre, selvom det faktum, at de vil holde mere vand, også kan være fordelagtigt, mens mindre bade kan tørre hurtigere.
  • Udseende: Hvis du vælger et fuglebadsdesign, som du kan lide, vil du have en motivation til at holde det rent og fuldt. Vælg et bad, der passer til din haveindretning, personlighed og stil, så du kan nyde det selv uden fuglene.
  • Landskabsproportioner: Vælg et fuglebad, der ikke kun visuelt passer til din have, men også har den rigtige størrelse. Et meget stor og smuk fuglebad springvand kan se majestætisk ud og kan være uegnet til en lille gårdhave, mens et meget lille og enkelt design kan gå tabt i en frodig og stor have.
  • Fuglekomfort: De bedste fuglebade er designet med fuglene i tankerne. Smalle kanter er en mere behagelig at sidde på få små fugle, og badematerialet skal ha en smule tekstur for at de små fugle kan få klogreb. Det ideelle bassin er nogle cm. dybt, og nogle modeller har både et lavt og dybt bassinområde til at rumme fugle i forskellige størrelser.
  • Vandbevægelse: Bevægende vand tiltrækker flere fugle end stillestående vand i et fuglebassin. Fuglebade, der inkluderer drypper, vandsprøjter, bobler eller springvand giver bedre muligheder for at tiltrække forskellige fuglearter. Desuden vil bevægende vand minimere væksten af ​​insekter og alger, hvilket vil sikre et renere bad med mindre vedligeholdelse.
  • Højde: Fuglebadets højde er meget vigtig, for hvilke fuglen arter der vil drikke og bade i det. Mindre fugle er kan godt lide højere bade, hvilket giver dem et bedre synsfelt, mens større fugle som duer, vagtel og ænder foretrækker at drikke fra bassiner på jordoverfladen.
  • Hygiejne: Detaljerede fuglebadsdesign med fine skulpturer eller fine mosaikker kan være mere udfordrende at holde rene og fri for skader. Enklere stilarter, såsom beton fuglbade eller sten og granit fuglebade , er muligvis det bedste valg for let rengøring og generel holdbarhed. Nogle materialer, såsom kobberfuglbade, kan forblive naturligt rene.
  • Design: Uanset om du vælger et hængende fuglebad, fodsøjlemodel eller andet grundlæggende design, skal afhænge af, hvor du planlægger at placere badet. En hængende model er ikke den bedste mulighed, hvis du ikke har et sikkert sted at hænge den, og et stort fuglebad på fod er ikke et godt valg for en have uden et jævne områder.
  • Klima: Det bedste bad til din have er det, du kan bruge året rundt til at give en kilde med flydende vand til fuglene. Hvis du bor i et nordligt område med en lang vinter, er et opvarmet fuglebad det bedste valg. Hvis du bor i et varmere område, er du måske mere interesseret i bad med en større kapacitet, som ikke vil fordampe på få timer.
  • Omkostninger: Dit budget kan være lille eller stor, men den vigtigste ting at huske på omkostningerne ved et fuglebad er, at fuglen ikke læser prislappen. Vælg den bedste fuglebadsmodel, som passe til dit budget, og fuglene vil elske at drikke fra det eller tage en hurtig og forfriskende svømmetur. Du kan også lave dit eget fuglebade med meget begrænset budget og stadig have interessante og effektive vandmuligheder til dine fugle.

Vælg mere end ét

Der er muligvis ikke et enkelt design, der passer til din have. Mange haveejer har flere bade i forskellige størrelser, stilarter og højder spredt i deres have for at tilbyde flere drikke- og bademuligheder for fugle og for at hindre overbelastning eller konkurrence om vandkilder.

Nogle haveejer roterer også mellem fuglebade hele året ved hjælp af opvarmede modeller om vinteren og “solfuglebade” om sommeren for at tiltrække fugle. Uanset hvilket fuglebad til haven du vælger, hvis du nøje har overvejet mulighederne med dit budget, have, stil og fugle i tankerne, vil det være et godt valg at få tørstige fugle til vælge din have.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: