Fuglebad med varme – Gør vinterfuglene glade med opvarmet vand

Vand er vigtigt for fugle at drikke, bade og rengøre sig med, men på grund af store snefald og rigelig is kan frisk flydende vand være knap om vinteren. Haveejer der har fuglebad med varme giver deres havefugle en god kilde med flydende vand, så fuglene ikke behøver at bruge ekstra energi på at smelte sne.

Et opvarmet fuglebad tiltrækker også andre vinterfugle, der måske ikke er interesseret i foderstoffer, hvilket bringer endnu større variation a fugle til en vinterhave. Disse tip kan hjælpe dig med at holde din vinterfuglebad attraktiv og forfriskende for alle fugle, der besøger din have.

Opvarmede fuglebade: Stilarter

Der er to grundlæggende stilarter af opvarmede vinterfuglebade. Det nemmeste at bruge er et fuldt integreret bad, der har en indbygget varmelegeme. Disse bade behøver kun at tilsluttes, og de vil forblive flydende selv på de koldeste dage takket være varmeelementet, der er skjult i bassinet.

Hvis du ikke har denne type bad, kan du dog tilføje en nedsænkningsvarmeelement til et almindeligt fuglebad. Disse separate varmeapparater og varmeelementet er nedsænket i vandet, hvor det vil holde mindst en del af vandet flydende. Nedsænkningsvarmere er ikke så effektive som fuldt opvarmede bade, men begge typer er gode til at give flydende vand til vinterfugle, og disse tip fungerer til begge typer af opvarmede fuglebade.

 

Tips Til Fuglebad Med Varme

Der er en række lette tricks, der kan hjælpe dig med at få dit opvarmede fuglebad til at tiltrække så mange vinterfugle som muligt og give dem tilstrækkeligt vand selv på de koldeste vinterdage.

 • Vælg et mørkfarvet bad, så det kan absorbere solstråling og bruge mindre elektricitet. Et mørkt bassin vil også være mere synligt for fugle, når jorden er hvid.
 • Læs alle instruktioner til dit fuglebad med varme eller eksterne varmeelement før brug, og følg instruktionerne omhyggeligt.
 • Sæt et opvarmet fuglebad ud ved det første tegn på efterårsfrost og lad det være ude, indtil al fare for frost er passeret om foråret. Når vejret er varmt nok, slukkes termostaten i badet, og når det er koldt, aktiveres det for at holde vandet flydende.
 • Placer det opvarmede bad i et solrigt område, hvor solstråling vil hjælpe varmelegemet med at arbejde mere effektivt med mindre elektricitet.
 • Hold badet fyldt med passende niveauer af vand, og kontroller dagligt for fordampning og sprøjt, der kan dræne vandet.
 • Føj sten til bassinet, eller placér pinde over toppen af ​​badet, så fuglene ikke bliver fristet til at bade, når det er for koldt. De fleste fugle bader ikke under minusgrader, men det er let at sikre, at de ikke gør det.
 • Rengør fuglebadet regelmæssigt, så vandet er friskt og ikke har mineralaflejringer, der kan forhindre at varmelegemet fungerer korrekt. Blødgøring af badet og varmelegemet i eddike kan hjælpe med at fjerne aflejringer, men skyl det rent bagefter.
 • Beskyt det udendørs stikkontakt med et passende dæksel, så fugt ikke kan komme ind i stikkontakten og forårsage kortslutning.
 • Brug kun udendørs forlængerledninger til at forbinde et opvarmet fuglebad eller varmeelement. Tilføjelse af elektrisk tape eller flere lag af plastfolie over forbindelsen hjælper med at forhindre fugt i at kortslutte ledningen.
 • Ryd rundt kanten af ​​fuglebadet efter et kraftigt snefald for at give fuglene et sted at sidde i rækkevidde af vandoverfladen. Sneen kan børstes i vandet for at genopfylde bassinet, når det smelter.

Fejl, der skal undgås

Et opvarmet fuglebad kan let beskadiges, hvis det ikke bruges korrekt. Disse tip kan imidlertid hjælpe dig med at holde et opvarmet fuglebad sikkert for både dig og fuglene.

 • Anvend ikke et opvarmet fuglebad uden vand – varmeelementet kan gå i stykker og slides hurtigere, hvis det misbruges. I integrerede bade kan opvarmning af badet, mens det er tørt, forårsage at bassinet vrider sig eller der kan opstå andre skader.
 • Anbring ikke eksterne varmeelementer i betonfuglbade. Beton vil langsomt absorbere vand, og da vandet fryser og tør længere væk fra varmeelementet, kan det knække betonen og gøre fuglebadet ubrugelig. Brug i stedet plastik- eller fiberglasbassiner til eksterne varmeapparater.
 • Tilsæt aldrig salt, frostvæske eller andre kemikalier til fuglebadet for at forhindre, at vandet fryser. Disse kemikalier kan være dødelige for fuglene selv i små doser og for andre vilde dyr, der kan besøge badet for en vinterdrink.
 • Brug kun korrekt udendørs forlængerledninger til at tilslutte en opvarmet fuglebad eller nedsænkningsvarmer. Kontroller at alle stik og tilslutninger fungere korrekt for at minimere risikoen for kortslutninger eller andre funktionsfejl.

Ved at bruge et fuglebad med varme korrekt, er det let at forsyne fuglene med nok flydende vand til at drikke og bade hele vinteren.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: