Fuglebad af beton – Din guide til betonfuglbad.

Betonfuglebade er lette at finde, holdbare og behagelige at se på, men de er ikke altid det bedste valg til en havens fugle. At forstå fordele og ulemper ved et fuglebad i beton kan give dig hjælp til at vælge det bedste fuglebad til din have.

Fuglebad af beton

Støbte stenbade og fuglebade i beton er populære designs i mange gårdspladser og haver og fås i forskellige stilarter og designs. Fuglebad på fod er de mest populære og inkluderer en søjle af ​​betonstænger og aftagelige bassiner. Betonfuglebade på jordniveau er også tilgængelige, og kun som bassiner uden nogen fod.

Grå er den mest almindelige farve til fuglebade af beton, selvom de kan males i forskellige farver, hvis det ønskes. Farvet beton kan også bruges, og forskellige farver inkluderer elfenben, sort eller grå, og nogle betonblandinger inkluderer endda knuste mosaikflis for en farvet tekstureret effekt.

Der er en utrolig række design til fuglebade i beton, fra enkle og beskedne bade til omhyggeligt udskårne motiver. Populære design inkluderer:

 • Forskellige geometriske bassinformer, inklusive firkanter og rektangler
 • Bølgebad eller bølgekanter
 • Et skal, et blad eller en anden naturlige form, der er inspiration til det fuldt bassin
 • Stilfuld asiatisk, græsk eller romersk arkitektur
 • Naturligt tema med træ, krybende planter, klipper, blade eller dyr som dekoration

Foruden designdetaljerne kan bassinets højde og bredde og dybde variere. Når du vælger et fuglebad, skal du overveje alle disse funktioner for at finde den rigtige til dine havefugle, samt til havens tema og æstetik.

fuglebad af beton

 

Fordele og ulemper ved beton

Enhver fuglebadsdesign har gode og dårlige sider. At forstå disse fordele og ulemper kan hjælpe dig med at vælge det bedste fuglebad til dine behov.

Fordelene ved betonbad inkluderer:

 • Holdbarhed: Betonbade er vanskelige at slå skær af eller ødelægge ved et uheld, og med korrekt pleje kan fuglebade vare i årevis.
 • Stabilitet: Korrekt anbragt, vil badet ikke vælte på blæsende dage, eller hvis du støder in i det, når du laver havearbejde eller klipper græsplænen.
 • Mangfoldighed: Med så mange designs at vælge imellem, er det let at finde et fuglebad af beton, som du vil nyde og som passer ind i din haveindretning.

Ulemper ved et fuglebad i beton inkluderer:

 • Vægt: Dette er ikke et bærbart brusebad, og det er vanskeligt at flytte det rundt ved rengøring, omplacering eller opbevaring om vinteren.
 • Tekstur: Beton er porøs og der vil vokse alger på dit fuglebad, hvis badet ikke rengøres regelmæssigt, og rengøring kræver flere kræfter.
 • Lækager: På grund af betonens struktur kan det forårsage lækager og revner, hvis de ikke er beskyttet i koldt vejr.

Hvor kan man købe et betonfuglebad

Fuglebade af beton fås hos mange større detailhandlere, herunder havecentre, landskabsarkitekter og gartnerier. Onlineforhandlere tilbyder dog normalt flere fuglebadstilarter og -design. Onlineforhandlere, der tilbyder en række muligheder for fuglebade i beton inkluderer:

 • Silvan
 • Bauhaus
 • Bilka

Omkostningerne ved betonbade varierer afhængigt af badets størrelse og design samt forhandleren. Du kan finde et grundlæggende, billige design så billige som 200 kr., mens de mere detaljerede og høje kvalitetsfuglebade koster helt op til 2000-3000 kr. eller endnu højere. Hvis du bestiller et konkret design online, skal du overveje forsendelsesafgiften for vægten, når du beregner de endelige omkostninger, såvel som håndteringskravene for at sikre, at fuglebadet kommer sikkert frem.

fuglebad i beton

 

Pleje af et fuglebad i beton

Med korrekt omsorg og pleje kan dit betonfuglebad modstå en hel del ugunstige forhold i mange år. Det gælder uanset hvor mange fugle der regelmæssigt holder sig køligt eller får en forfriskende drink i dit fuglebad i beton.

 • Rengør dit bad regelmæssigt med en stiv børste og en mild kloropløsning for at forhindre algevækst. Skyl grundigt, og lad badet tørre fuldstændigt i solen, før det genopfyldes. Dette vil nedbryde den resterende klor i bassinet og igen hæmme væksten af ​​alger.
 • Anbring badet på et fladt område, helst i en skygge, hvor alger vokser langsommere. Hvis det er muligt, skal du placere badet væk fra områder med høj aktivitet, hvor det er mere sandsynligt, at det bliver væltet eller komme i ubalance. Også hold badet fri fra fuglefoder, da det vil sikre, at dets renhed varer længere.
 • Beskyt fuglebade mod revner ved lave temperaturer ved at lade dem tørre helt og anbring i en garage eller lager om vinteren. Hvis det ikke er muligt at flytte badet, skal du dække det med 2-3 lag fast plast, f.eks. en plastikpresenning eller affaldspose. Herved holdes det tørt hele vinteren.

Fuglebade af beton kan være en god tilføjelse til en fuglevenligt have, og fuglefolk vil nyde at se forskellige fuglearter drikke og bade i de fine bade.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: