Forår i haven

Sikke et vidunderligt vejr i dag. Jublende lærker på himlen, varmende sol på ryg og kinder og aktivitet overalt i buske og træer. Solsort, musvit og gærdesmutten sang om kap … eller var det mon i kor … og de trinde brumbasser summede hyggeligt om mine ben og hænder, mens jeg pelsede påskeklokkerne for gamle blade.

Det er ellers et arbejde, der bedst kan sidestilles med vinduespudsning og strygning. Absolut ikke min yndlingsbeskæftigelse! Men det skal jo gøres, og i år har jeg taget det stille og roligt. Et lille stykke om dagen efter devisen, at en elefant skal spises bid for bid.

Fotoet er fra forleden dag. Nu er jeg næsten færdig. Nå ja, hvis jeg havde været bare en smule mere målrettet, ville jeg have nået det hele i dag, men uh, der var så meget andet, der også skulle passes. Den røde glente, der for anden gang svævede stolt hen over have og hus skulle følges med store øjne og måbende udbrud.

Kattene skulle selvsagt også nusses – og et par af dem forlagte ligefrem en middagslur på min mave, mens jeg sluprede kaffe i den lune terrassekrog og lagde planer for forårets aktive havestunder. Hmm … ja-ja … lad os nu se, hvor mange af den slags det bliver det. Min have er og bliver jo smukkest fra siddende stilling 😉

Pause i drivhuset og have

De små og ganske lyseblå krokus skulle også beundres. Gentagne gange. De er så fine og sarte og deres porcelænsagtige gennemsigtighed kan slet ikke gengives optimalt på et foto. De skal nydes in real life og suges langsomt ind på nethinden.

Og så skulle der da også holdes pause i drivhuset. Havearbejde er jo efter sigende anstrengende og forbrænder mange kalorier, og nu er jeg lige kommet så godt gennem vinteren og vænnet mig til den gode stødabsorbering på hofter og lår. Det ville da være en skam, om knoglerne skulle blive for synlige i forårets og sommerens løb 😉

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: