For meget af det gode?

I tirsdags kørte min mand og jeg tværs gennem landet for at se Hangaards have ved Skjern. Det blev en dejlig tur, og sjældent har jeg set så nydelig og velholdt en have. Men jeg er stadig i tvivl om, hvad jeg egentlig synes om den.

Da vi trådte ind i haven, var min umiddelbare reaktion ellers et stort wauuuw! Haven er både tegnet og ejet af en dygtig havedesigner, og i 1995 fik den status af seværdighed fra Danmarks Turistråd. En virkelig perle og fryd for øjet – fyldt med lækre detaljer og flotte linjer, som jeg øjeblikkelig blev imponeret og inspireret af.

en lille vandkanon
Overalt var der smukke kig til stier og bede, der snoede sig i formfuldendte forløb. Cirkler, ellipser og organiske former afløste hinanden på en glidende og naturlig måde, og det velklippede græs var tæt og blødt. Utroligt, at der kan være så frodigt i Vestjylland, nåede jeg lige at tænke, inden jeg fik øje på en lille vandkanon, der stod og puttede sig i skyggen.

Måske var det vandsprederen eller måske var det manglen på fuglesang, humlebier og sommerfugle, der fik min begejstring til at dale en anelse. Jeg elsker jo en naturlig have, der summer af liv, selvom jeg da må indrømme, at det også kan blive for meget af det gode. Især når rådyrene rydder rosenbedet, mens stærene flokkes i kirsebærtræet – og frøerne hopper rundt på stuegulvet.

velholdte have og staudebedene
Jeg er nemlig også ordensmenneske grænsende til det besværlige ….. bare spørg min mand! Så de fine græskanter i Hangaards velholdte have og staudebedene, der var omhyggeligt afgrænset af marksten i næsten ens størrelse, tiltalte unægtelig min ordenssans.

havens mange bænke

Tanken om at skulle stikke alle de kanter og holde samtlige sten fri for ukrudt, gav mig dog sved på panden. Ja, jeg blev faktisk så træt, at jeg var nødt til at synke ned på en af havens mange bænke og sende manden hen i havens kiosk efter en stor is.

tætte stauderSom jeg sad der i solen, omgivet af roser, tætte stauder OG sten kom jeg til at tænke på de gamle ord om ”less is more”. De gælder ikke bare sten og haver men i alle livets forhold. Men hvor er det dog svært at efterleve. Når man er glad for noget, kan man jo slet få nok det. Heller ikke selvom det undertiden bliver lidt for meget af det gode.

Det gælder vist også mit eget (over)forbrug af is 😉

Mange hilsner og rigtig god sommer

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: