• Home
  • Jul

Fedtfattig julemad – kan det blive lækkert uden at fede?

Jeg har spekuleret på hvordan man overlever julen på slankekur. Nu hedder det jo ikke slankekur mere, men livstilsændring, men hovedideen er stadig at man skal spise mindre fedt og sukker samt flere fibre og grøntsager. Men det hænger jo ikke sammen med julen og dens fede opskrifter og sukkerfyldte godter. Kan man få en god, men fedtfattig jul? Der må jo findes lækre og sunde opskrifter.

Slanke jul er ikke rigtig jul

Hvem kan glemme Krummemors slanke jul med hvidkålsfrikadeller og ingen andesteg? Jeg tænker på denne julefilm hver gang jeg tænker på slankemad til julemiddagen. Men Krummemor får jo aldrig sin slankemenu, for hun brækker benet. Og den fede mad hører sig julen til mener familien. Men er det ikke en mellemvej?

En sund og ufed julemiddag, som hele familien kan sætte pris på. Men en slankejul, det får du mig aldrig til – det er for at lade det tage overhånd, efter min mening. Jeg synes at julemad skal være lækker og der må gerne komme lidt fløde i sovsen, men det kan også blive for fedt og tungt til mig.

Ud med den fede julemad – ind med fedtfattige alternativer

Min mor har aldrig været vild med den fede julemad, hun synes at den falder for tungt og at menuen er for fed. Vi skiftede flæskestegen ud med andesteg og tilbereder den i grillen i stedet for i ovnen. De brunede kartofler er jo en fedt- og sukkerbombe, som jeg i hvert fald ikke kan spise mange af.

Men mon ikke man kan lave dem mindre fedene og måske bruge mindre sukker end man plejer. Sovsen kan let laves meget mere fedtfattig – nu om dagen kan man jo få forskellige alternativer, der smager som fløde, men som slet ikke feder så meget. Det er jeg prøvet – og det var lækkert. Man kan jo også snige lidt flere grøntsager ind i julemenuen, end man plejer.

Sunde julegodter uden for meget sukker

Heldigvis findes der masser af lækre julegodter uden for meget sukker i. Appelsiner og clementiner er populære i julen og smager skønt på denne årstid. Også nødder og tørret frugt er lækre julegodter, som er langt mindre usunde end mange andre. Husk også på at mørk chokolade er mere fedtfattigt end lys. Har du nogler ideer til lækre julegodter, der ikke feder og ikke har så meget sukker i sig?

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: