Et væld og valg af billige havemøbler

Nu varer det ikke længe før de gamle havemøbler skal ud af garagen eller skuret. Hvis de er ved at falde fra hinanden i selve konstruktionen, er der ingen anden vej udenom end at investere i nogle nye og billige havemøbler. Så følg rådene her på siden, hvis du er på jagt efter billige møbler til haven.

Råd til billige møbler til haven

Det er muligt at købe billige havemøbler, hvis man planlægger sit indkøb ned til den mindste detalje. Det vil sige at bruge de gamle møbler i begyndelsen af foråret og sommeren, og når den varme årstid går på hæld, bliver prisen på havestole og haveborde som regel sat ned.

Det er af den simple årsag, at supermarkedskæders og byggemarkeders lagre skal tømmes, så der er plads til næste sæsons. På den måde er det muligt at købe møbler til haven – og stadigvæk nå at sidde i den kvalitetsrige havestol fra udsalget i sensommeren.

Men hvis du ikke kan vente så længe, bør du læse videre om de forskellige varianter – plus gøre dig nogle overvejelser om hvad du forventer af dine havemøbler, når både pris og tid skal balancere i regnskabet. Med andre ord billige eller ej, så er det godt at besidde noget paratviden om materiale og vedligeholdelse.

Billige plasthavemøbler

Simple møbler til haven er hovedsageligt lavet af plast. Der findes et væld af forskellige varianter af havemøbler af plast. Hvis man vil have nogle af god kvalitet og er villig til at betale lidt ekstra, bør man købe dem i formstøbt plast. Andre fordele foruden prisen er, at havestolene ikke kræver den store vedligeholdelse, kan snildt stables og er lette at flytte rundt på i forfølgelsen af solskin.

Et naturligt valg

Hvis du hælder mere til et naturprodukt de, samt at det ikke skal koste for meget, er trykimprægneret træ et valg fra byggemarkederne, hvorimod hårdttræ som teak ligger placeret i den dyre ende. De billige havemøbler i trykimprægneret træ har et ry for at være dårligt sat sammen og mangler oftest en overfladebehandling. Hårdt træ kræver også vedligeholdelse for at modvirke en grålig nuance, men hvis man plejer træet med en hærdende træolie er det et længerevarende billigt køb i forhold til havemøbler af plast og trykimprægneret træ, der har en kortere levetid.

Havemøbler i flet – både inde og ude

Hvis du leder efter møbler til haven af høj kvalitet og mindre vedligeholdelse, er polyrattan en anden mulighed. Det er havemøbler i flet – materialet er slidstærkt og kan tåle at overvintre i din have eller på altan. Direkte sollys vil heller ikke falme eller ændre farven på havestolen – set i et tidsperspektiv er havemøbler i polyrattan en god og holdbar investering – og kan også anvendes inden for i boligen.

Alt i alt er det ikke kun et økonomisk valg, men også et tids- og ressourcemæssigt spørgsmål.

Og ydermere en miljøvenlig omtanke, hvis du vil læse mere om bl.a. bæredygtige møbler af FSC-mærket træ, så læs den relevante artikel på www.verdensskove.org/fsc

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: