Et godt tips, når du skal anlægge nye bede i haven

Har du planer om at lave om i haven … og drømmer du om bede i stedet for græs?

Så husk, at du kan starte med at ANLÆGGE BEDENE … eller du kan starte med at AFMÆRKE STIERNE.

Stier i haven - Græsstien har samme bredde hele vejen og er nem at slå

Græsstien har samme bredde hele vejen og er nem at slå

Starter du med bedene, vil du ofte ende med nogle græsstykker, der er besværlige at slå, fordi de har forskellig bredde og er fyldt med kiler.

Starter du derimod med at afmærke stierne, kan du sørge for ens klippebredde over hele linjen – og i tilgift vil bedene ofte få nogle lidt mere kreative former.

 

bed med påskeklokker - Påskeklokkebedet set fra husets loftsvindue

Påskeklokkebedet set fra husets loftsvindue

Da jeg i sin tid anlagde det store påskeklokkebed i baghaven, startede jeg med at mærke af til selve bedet. Jeg tænkte overhovedet ikke på at holde en ensartet afstand til hækken eller havens øvrige beplantninger.

Mellem år og dag har jeg dog plantet en del langs med hækken og lige så stille fået rettet det hele til, så stien bagom bedet er nogenlunde nem at slå. Men foran bedet og op mod terrassen er der en stor kile.

Tja, sådan kan det gå, når man er en grøn novice 😉

Bed og sti - På tegningen til venstre er bedene anlagt først. På tegningen til højre er stierne afmærket først

På tegningen til venstre er bedene anlagt først. På tegningen til højre er stierne afmærket først

Jeg har forsøgt at anskueliggøre forskellen på at starte med bedene kontra stierne på ovenstående tegning. Der må dog gerne smiles, for mit tegneprogram lukker hele tiden ned, og jeg er godt klar over, at min flirt med paint ligner noget, som er tegnet af en 3-årig 👀😁👶. Men forhåbentlig fremgår pointen tydeligt.

Og som I så kan se på fotoet nedenfor, har jeg brugt sti-konceptet i min skovhave. Her er stierne dog dækket af flis, men princippet er jo det samme 👍

Min skovhave er anlagt i læhegnet bag køkkenhaven

Min skovhave er anlagt i læhegnet bag køkkenhaven

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: