Dyrk jordbær i en jordbærkrukke: Det er let med disse tips.

For dem der har lidt plads men gerne vil ha hjemmeavlede jordbær, er en jordbærkrukke den perfekte løsning. Hvis du ikke er sikker på, hvad en jordbærspotte er, er de en høj krukke med en række små lommer, der løber langs siderne.

De er generelt af terrakotta, selvom man også har set dem lavet af glaskeramik. Du kan få den i forskellige størrelser, fra meget små typer med fire lommer til potter, der er næsten to meter høje og har et stort antal lommer. Det kan være lidt dyrt, men du kan ofte finde dem på udsalg i bolig- og havecentre om foråret såvel som i slutningen af ​​sæsonen om efteråret. Vælg den størrelse, der passer til antallet af bær, du vil plante. Husk, at mindre jordbær krukker skal vandes oftere end store.

Plantning.

Jordbærkrukker kræver deres hel egne dyrkningsteknikker. Du kan ikke bare fylde den med jord og sætte nogle planter på toppen. Dyrkningsteknikken er dog meget enkel, og når de er plantet, vil dine jordbær krukker vokse sig til og vil se bedre og bedre ud gennem sæsonen.

Følgende trinvise instruktioner viser dig, hvordan du dyrker pottejordbær, men den grundlæggende procedure kan bruges uanset hvad du planter.

Her er hvad du har brug for:

  • Jordbærkrukke
  • Jord
  • Planter
  • Coated kunstgødning – der frigives over en længere tid
  • Trillebør (valgfrit)
  • PVC-rør
  • Håndbor (valgfrit)

Der er mange forskellige stilarter indenfor jordbærkrukker, og heldigvis er der kommet nogle nye smukke nye typer af krukker lavet af letvægtsmaterialer på markedet. Mange af de traditionelle terracottapotter har “læber” under hvert pottehul, hvilket er meget nyttigt og hjælper med at holde jorden inde i krukken. Imidlertid gør læberne også plantning vanskeligere. Det er smukt, men ikke nødvendigt, og enhver type af jordbærkrukke, der fanger din opmærksomhed, fungerer som regel godt.

For at reducere besværet med plantning, bør du foretage din plantning i en trillebør. Jordbærpotter kan være vanskelige at fylde og beplante, da der er masser af åbninger på siden, hvor jorden flyder ud. At arbejde i en trillebør forhindrer dig i at spille jord. Dette gør det også lettere at rotere potten, og den kommer højre op så du ikke behøver at bøje dig så meget.

Et ord om planterne til din jordbærpotter: Start i det små. Du bliver nødt til at få dem ind gennem de små plantehuller. De kan stikkes gennem ved rodenden eller fra toppen, men i begge tilfælde, jo mindre planten er, desto mindre skade laver du på den.

jordbær krukke

Gør vandingen af ​din jordbærkrukke lettere

Fordi planterne i jordbærspotterne plantes den ene oven på den anden, er det vanskeligt at vande hele potten. Enten for kun de øverste planter vand, eller for de nederste planter for meget og vil drukne. Du kan heller ikke vande hver åbning; da du så vil skylde jorden væk.

Den bedste måde at sikre, at hele krukken vandes godt, er at indsætte et rør i midten af ​​potten under plantning. Dette er selvfølgeligt en valgfri mulighed, men det vil gøre vanding lettere og mere effektiv i det lange løb.

For at fremstille et vandingsrør måler du længden på din jordbærpotte og skærer derefter et stykke PVC-rør 2-5 cm kortere. Et rør på 4 cm. i diameter fungerer godt til et stort antal jordbærkrukker.

Bor derefter et net af huller på 3 til 6 mm. i PVC-røret ved hjælp af din håndbor. Placer afstanden tilfældigt omkring røret, med en afstanden på ca. 3-6 cm.

Tilføjelse af gødning

På nuværende tidspunkt bør du tilføje gødning til din pottejord. De fleste krukker indeholder omkring fire liter pottejord, men forskellige krukker har forskellige størrelser, og den eneste måde at måle, hvor meget du har brug for, er at fylde potten med jord. Tøm derefter jorden i din trillebør, og bland den anbefalede mængde gødningspellets i det.

Et sidste trin før plantning

Fugt din pottejord inden plantning. Dette vil gøre pottejorden lettere at arbejde med, da der vil være mindre støv, og det vil hjælpe med at forhindre, at den falder ud af sidehullerne. Med planterne, vandingsrørene og den medfølgende jord er du klar til at begynde at plante din jordbær i krukken.

Placer vandingsrøret

Begynd at plante ved at fylde bunden af ​​potten med jordblandingen, op til niveauet for det første plantehul. På dette tidspunkt indsættes dit PVC-rør i midten af krukken og tryk det forsigtigt ned i jorden, indtil det er forankret. Indsæt et stykke papir eller køkkenrulle i åbningen på røret for at forhindre, at jorden falder ned i det, mens du planter.

Plantning i de små plantehuller

For at indsætte dine planter i plantehullerne bliver du nødt til at klemme eller strække rodkuglen. Pas på ikke at rive eller skade rødderne. I stedet for prøv at masseres rodkuglen forsigtigt til en mere rørformet form. Det betyder ikke noget, om jorden falder af, men undgå at rive i rødderne.

Det er ofte lettere at plante udefra potten, indsæt roden gennem plantehullet og grib den inde i potten. Hvis din afgrøde er lille nok og har en stor rodkugle, kan du vælge at plante den fra indersiden af krukken.

krukke jordbær

Fuldfør arbejdet med din jordbærkrukke

Plante først alle de nederste huller, og tilføj derefter jord til det næste plantehuls niveau, tryk forsigtigt jorden fast med dine hænder og justere vandingsrøret, hvis det bliver flyttet. Fortsæt på denne måde, indtil du har fyldt alle plantehuller.

Til sidst bør du tilføje nogle planter i toppen af ​​jordbærkrukken omkring vandingsrøret. Stående planter fungerer godt her, da de skjuler rørene, og de vil ikke hænge ned på de andre planter.

Nu kan du give dine planter deres første “vanddrink”. Vand direkte i vandingsrøret. Det fyldes hurtigt, og det dræner hurtigt, så du bliver nødt til at fylde på et par gange. Du kan også vande jorden rundt om røret og på virkelig varme dage er det godt at vande over selve planterne.

Nyd din jordbærkrukke hele sæsonen

Og det er det. Du har en smukt plantet krukke med jordbær. På få dage vil planterne begynde at vokse og begynde at vokse mod solen. Sørg for, at din potte er vandet, skåret til og renset for ukrudt. Test fugtigheden ved at stikke fingrene ned i jorden. Hvis det er tørt, skal du vande. Jordbær er overfladisk rodfæstede planter og begynder at aftage i frugtproduktionen, hvis du lader dem tørre.

Gød dine planter hver anden uge med fortyndet gødning, så dine planter kan producere mange jordbær. Høst bær, så snart de er modne, og fjern rådne frugter og gulfarvede blade, når du ser på dem, og det er alt, hvad der er nødvendigt for hele plantesæsonen.

krukke til jordbær

Overvintring Af Krukke Jordbær

Jordbær er flerårige og vil producere succesfuld i mange år. Hvis du vil overvintrer dem i krukken, skal du placere den på et beskyttet sted, f.eks. en uopvarmet garage. Hvis du har noget jord tilgængeligt, kan du grave planterne ud af krukken, placere dem i plastikpotter og grave disse potter ned i jorden med deres top på jordniveau. Dine planter vil hermed overvintre, og du kan genoplive dem ved at potte dem op med masser af rig, frisk jord om foråret.

Dyrkning af jordbær i en jordbærkrukke er enkelt, smukt og sjovt, og du kan gøre det, selvom du ikke har en have.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: