Byg et sommerfuglehus og tiltræk glade sommerfugle til din have

Med lidt viden og tålmodighed er det let at bringe sommerfugle til din have. Byg et sommerfuglehus og sørg for at der er nektar rige planter i din have så vil du hurtigt se flere sommerfugle komme flyvende. Det er også vigtigt at reducere eller stoppe brugen af ​​pesticider for at gøre din have til et attraktivt hjem for mange sommerfuglearter.

Der er mange der stiller spørgsmål til hvorvidt sommerfuglehuse og insekthoteller rent faktisk virker. Mange sommerfugle bruger sandsynligvis husene i som et sted at gå i dvale. De kan også bruge dem i de varme måneder om natten som et sted at søge ly og bo.

Hvad udgør ly for sommerfuglen? I løbet af foråret, sommeren og det tidlige efterår søger sommerfugle uforstyrrede områder med høje planter og græsser til at sove i. Det er først i de sene efterårs- og vintermåneder, at disse bevingede skønheder søger mere ly. Når vejret bliver koldere, begynder sommerfugle en årlig udvandring, eller så overvintrer de i en kokon eller puppe eller går i dvale som voksne. Et sommerfuglhus hjælper med at støtte de arter af sommerfugle, der tilbringer vinteren her i landet som voksne.

Ligesom fuglehuse kommer sommerfuglehuse i mange former og størrelser, fra en simpel trækasse med et skråt tag til detaljerede arkitektoniske miniaturer af strandhytter, bjælkehytter, kirker og havebure. I modsætning til et fuglehus har et sommerfuglhus aflange, smalle slidser snarere end et rundt hul. Disse slidser giver adgang til sommerfugle, men holder fuglene ude.

insekthotel sommerfuglehus

 

Køb Sommerfuglehus eller byg det selv?

Når du køber et sommerfuglhus, skal du kigge efter en model der åbner i ryggen for nem rengøring. Du vil også gerne have plads til at placere et stykke bark eller en lille gren indeni for sommerfugle at sidde på. Hvis du er en gør-det-selv-person, så kan du ved hjælp af en sommerfuglhus tegning let bygge dit eget insekthotel til dem selv. Sørg for at altid bruge ubehandlet træ når du bygger til alle slags dyr og insekter.

Her er den sommerfuglehus tegning, jeg brugte. Hvordan man bygger et sommerfuglhus er ret nemt! Slidser foran holder fugle ude, samtidig med at sommerfugle beskyttes mod vind og vejr. Placer sommerfuglhuset, du har bygget i din have, og når det bliver køligt om natten, søger sommerfuglene ly og kan bruge dit hus.

Ved at have en nektarkilde i nærheden (blomster og / eller sommerfugle foderskål) er sommerfugle mere tilbøjelige til at besøge dit sommerfuglebo. Hav det sjovt og glæd dig ved at se dine smukke nye naboer nyde deres hjem, du selv har skaffet, bare til dem.

DIY Sommerfuglehus tegning

Butterfly House Plans

 

Tip: Sommerfugle tiltrækkes af stærke lyse farver: lyserød, lilla, rød og gul. Prøv at male dit hus i et sjovt farveskema, eller dæk det med store farvefyldte blomster. Forsegl malningen med et klart lag for at få det til at vare længere. Husk at kun bruge maling og lak der er sikkert at brug for dyr.

Sommerfuglehus placering og landskabspleje

Det er vigtigt at placerer dit insekthotel det rigtige sted. Dit sommerfuglhus skal placeres et solrigt sted i din have væk fra fremherskende vind. Den skal monteres på en stang eller et træ ca. 1,5 meter fra jorden. Stærke vindbevægelse får sommerfugle til at føle sig usikre, så det er ikke en god ide at hænge huset, hvor det kan gynge rundt.

I kanten af ​​et skovklædt område er en ideel placering; træerne giver en følelse af sikkerhed, mens det åbne område giver plads til nektarplanter. Inde i huset skal du placere et par små stykker af træbark op af vægene. Dette er for at give sommerfuglene mere ly og noget at sætte sig på. Sørg dog for at barken ikke blokerer for indgangen.

sommerfuglebo

Tiltrække let sommerfugle til din have

Sommerfugle er smukke væsner, og enhver haveejer nyder at se disse dejlige insekter flyve og flagre midt i deres blomsterne haver. At tiltrække de mange forskellige  sommerfuglearter er lige så let som at plante de typer planter og blomster, som de kan lide at spise, både som larver og derefter senere som voksne.

At tiltrække sommerfugle til haven kræver ikke meget plads, og mange de nektargivene planter som sommefugke elsker kan dyrkes med succes i potter og andre små steder. Ved at plante de plantetyper, som sommerfugle har brug for i hver fase af deres livscyklus fra æglægning og fodring af sultne larver til den nektar til voksne sommerfugle har brug for, sikrer du at disse vidunderlige væsner besøger dine have år efter år.

sommerfugle hotel

Sommerfugle tiltrækkes af blomster med lyse farver og en stærk duft. Plant din sommerfuglehave i fuld sol, og inkluder blomsterne af Sommerfuglebusk (Buddleja davidii), Purpursolhat (Echinacea purpurea), Pragtskær (Liatris spicata), Gemserod (Doronicum orientale), Lungeurt (Pulmonaria officinalis), Lavendel (Lavandula angustifolia), Merian (Origanum vulgare). Gør hvad du kan for at øge mangfoldigheden i din have og give mange naturlige fødekilder så tilskynder du  sommerfugle til at blive i haven længere og måske lægge de deres æg og begynde cyklen til det næste generation.

Tilføj en vandkilde, f.eks. et fuglebad. Skift vand ofte for at holde det friskt, og placer et par små sten på bunden af ​​fuglebadet for at give sommerfuglene et sted at lande.

For at holde sommerfuglene og deres larver sunde og raske skal du undgår at bruge bredspektret pesticider, der dræber de gavnlige insekter sammen med alle de dårlige insekter.

Og glem selvfølgeligt  ikke at tilføje et sommerfuglehus!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: